vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Ilse

Schoolproject: Wij worden uitvinders!

In de klas hebben we proefjes gedaan met licht. We hebben toen ontdekt dat het licht weerkaatst in spiegels. Vandaag zijn we weer naar het bos gegaan. Hier hebben we ontdekt dat ook het water een deel van het licht weerkaatst. En als we heel goed keken, konden we onszelf in het water zien. Daarna hebben we met spiegels het zonlicht laten weerkaatsen!

We zijn ook aan de slag gegaan met onze schaduw. Als de zon schijnt, hebben we deze namelijk altijd bij ons!

Nadat we van alles geleerd hebben over het licht, moesten we nadenken over de onderzoeksvraag: Hoe zou de wereld eruit zien als het licht niet was uitgevonden. Nou, hierover hadden we heel veel ideeën. Deze hebben we allemaal op gele briefjes geschreven. Een bord vol!!!

In een woordkast hebben we de woorden gezet die passen bij natuurlijk licht en kunstlicht. Naast o.a. de zon is vuur een natuurlijk licht. Vandaag heeft meneer Hans laten zien hoe je een vuurtje maakt.

We hebben een fantasiedier gemaakt voor het schaduwspel.

Buitenles dag 13 april 2021

Vandaag was het buitenles dag. s’ Morgens zijn wij meteen naar het bos gegaan om met natuurlijke materialen een kunstwerk te maken. Hele boomstammen werden meegesjouwd! Het was nog heerlijk rustig in het bos en we hebben mooie dingen gemaakt en vooral heel veel genoten! In de middag hadden we nog een spellingles buiten: Ren je Rot!

Raamschildering Lente

In groepjes hebben we een ontwerp gemaakt voor een raamschildering met als thema de lente.

Sneeuwpret in april!

April doet wat hij wil! Maar wij hadden nog wel een ochtend plezier.

Start van het schoolproject

Door het spelen van levend ganzenbord hebben we ontdekt wat het thema van het schoolproject is dit jaar. En dat is …. Wij worden uitvinders!

Goede Vrijdag

We zijn de dag begonnen met het Paasverhaal. Daarna zijn we het bos in gegaan voor de speurtocht, op zoek naar eieren en letters! We gingen een klein stukje fout, maar daarna is het toch goed gekomen en hebben we de puzzel kunnen oplossen: chocolade eieren.

1 april!

Er was een nieuw ontsmettingsmiddel op de markt, speciaal voor scholen. Op advies van premier Rutte.

Buitenles rekenen

Vandaag moesten we aan de slag met de getallenlijn: de getallen van 150 tot 200. Eerst hebben we die zelf opgeschreven en daarna hebben we letter sprongen gemaakt op de getallenlijn. Heerlijk: bewegen en ook nog rekenen!

De Nationale Rekendag

De hele dag stond in teken van rekenen. We hebben met elkaar ervaren hoe vaak we op een dag bezig zijn met rekenen. Het thema van deze dag was “Op Rekenreis”.

We hebben kaart gelezen, we zijn aan de slag gegaan met een plattegrond: routes lopen en routes tekenen. We moesten schatten en wegen. We mochten namelijk maar 1 kg in onze tas meenemen naar school. Gelukkig waren het wel lichtgewicht tasjes!

Tekenles Pasen

Silhouettes van paashazen gemaakt met pastelkrijt.

In de klas

Voorlezen

In ons leesgroepje hebben we met elkaar geoefend. Daarna hebben we het aan de klas laten horen. Dit ging heel goed!

Een proefje…

We zijn bezig met het thema “Weet wat je eet”. Dit proefje paste hier perfect bij.

Eindelijk weer naar school!

Even zwaaien naar Femke die vanuit huis inbelde!

Sneeuwpret op het Johan Cruijff-veld

Rare-haren-dag!

Vandaag hebben we een gezellige dag gehad. Sjoelen, samen rebussen oplossen en natuurlijk … een film van de The Mask Teacher!! In tweetallen hebben we geraden welke juf of meester in welk pak zat.

Sneeuw- en ijspret!

En toen mochten we eindelijk naar school, maar toen konden we niet naar school. Gelukkig hebben we heel veel plezier gehad in de sneeuw!

Lockdown – thuiswerken

Week 5:

Het is de laatste week van de online-lessen. Maandag mogen we weer naar school! De afgelopen dagen kregen we een opdracht voordat we moesten inloggen in onze Meet van 09.00 uur. Dinsdag moesten we een zonnebril opzetten en vandaag moesten we onze jassen klaarleggen. Waarom? Dat wisten we nog niet. Wat bleek? De juf gaf een rekensom en wij moesten het antwoord buiten gaan springen! (En dat in de regen….).

Laatste Meet met elkaar:

De papa en mama’s hadden gezorgd voor wat lekkers. Zelf moesten we de slingers ophangen voor de laatste Meet in deze lockdown. Geen slingers, dan een leuke achtergrond! Daarna gezellig een spelletje Bingo!

 

Enthousiast aan het werk thuis!

 

Harten vouwen:

 

Tekenopdracht: Coupe Corona

 

Nieuw thema Faqta: Weet wat je eet!

Maak van je favoriete eten een foto was de opdracht. En dit kwam er binnen…. Gezond of niet, maar wel lekker!

 

Week 4:

Gelukkig kunnen Dalyssia en Kevin gebruik maken van de noodopvang. Na hard werken is het dan ook even tijd voor een filmpje.

Naast dat we deze week weer heel hard hebben gewerkt, zijn we ook creatief aan de slag gegaan.

 

Een collage maken in één kleur met kleine voorwerpen:

 

Aan de slag met stof en knopen: Maak een fantasiedier!

 

Tekenopdracht: Het beste nest!

 

Week 3:

Nu de lockdown langer gaat duren, hebben we allemaal een map met extra werk gekregen. Sommigen van ons zijn deze op school komen halen en bij anderen heeft de juf het langs gebracht. Zo hebben we elkaar toch nog even “live” gezien.

Afgelopen vrijdag hebben we onze eerste knutselopdracht gemaakt. Een slinger met sneeuwmannen.

 

Femke heeft er een heel boek van gemaakt!

Nadat we naar het verhaal hadden geluisterd, hebben we er een tekening bij gemaakt.

Afgelopen woensdag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Tijdens deze dagen staat bij ons het voorlezen door de hele school centraal. Dit keer moesten we dit op een andere manier organiseren. Onze burgemeester heeft het boek “Coco kan het” via een livestream voorgelezen. Wij hebben samen naar het filmpje gekeken terwijl we zaten te genieten van ons ontbijt.

Elke dag staan er vaste leesmomenten in de agenda. We lezen in groepjes van 3 in Estafette, de tekst van Nieuwsbegrip of we oefenen het woordlezen.

Vorige week moesten we een plattegrond maken van onze slaapkamer. Hopelijk kunnen jullie ze zien! Femke is hard aan het werk, samen met haar kleine zusje!

Week 2:

Een foto van Kevin en Dalyssia die op school hard aan het werk zijn. Op vrijdag werkte Kevin in de klas van juf Vivan. En ook de juf is thuis aan het werk.

We hebben een tekening gemaakt bij het verhaal “Een luie zaterdag” uit het boek: De Gorgels van Jochem Myjer.

Week 1:

Dit zijn de eerste foto’s van het thuiswerken tijdens de tweede Lockdown. Ik ben supertrots op jullie! Wat werken jullie allemaal hard!

 

Kerst

De laatste foto’s voor de Lockdown. Een kerstbal maken met je eigen foto! Een les van juf Femke.

Voor de kerststal in de hal hebben wij met de groep Maria gemaakt.

Sinterklaas – surprises

Een kort bezoekje van de Sint in de hal en daarna hebben we in de klas het dobbelspel gespeeld. Iedereen had een leuke surprise voor elkaar gemaakt!

Spelletjes-circuit

Beschuit met muisjes

Muziekles met meneer Geert

Thema weer en wind

We hebben zelf een windmeter gemaakt. Vandaag hebben we ze uitgeprobeerd, maar helaas…. Er was niet voldoende wind!

Samen één tekening maken

Een spelletje waarbij we oefenen onze “toerenteller”  goed te gebruiken. Samen overleggen, rustig reageren en natuurlijk elkaar helpen.

Schoolontbijt

Herfst

Kinderboekenweek 2020:

De Grieken en de Romeinen:

Met o.a. eigengemaakte “helmen” zijn we stoere Romeinse soldaten geworden!

Lekker lezen:

Na het zoeken van een boek in de bieb, heerlijk even lezen in de hal!

Pizza’s bakken:

Samen hebben we het verdiend om pizza’s te bakken. Juf Jolanda was er ook om ons te helpen! Voordat we echter aan de slag gingen, hebben we het recept in de goede volgorde gelegd.

Mozaïek op de ramen:

Momenteel zijn wij bezig met het thema De Grieken en de Romeinen. We weten inmiddels dat de Romeinen heel mooie mozaïeken maakten op muren en vloeren. Wij hebben in kleine groepjes de ramen voorzien van een verfmozaïek. Eerst moesten we met tape kleine vakjes maken en vervolgens hebben we deze ingekleurd met verf! Het is echt prachtig geworden. (Ook als je van de buitenkant naar binnen kijkt.)

 

 

10@10-Challenge:

In het kader van de Nationale sportweek, stond vandaag de 10@10-Challenge op het programma: de Nationale schooldag. Lekker 10 minuten bewegen met z’n allen. De groepen uit de gangen Geel en Blauw hadden zich verzameld in de gymzaal.

Buitenles-dag:

Vandaag was het buitenles-dag. Wij hebben onze spellingles buiten gedaan in de vorm van een estafette. We zijn fanatiek aan de slag gegaan en uiteindelijk was het een gelijkspel!

Muziek maken met de djembés:

De juf mocht de djembés van haar vriendin lenen en wij hebben er muziek op gemaakt!

Reken-circuit:

Even op een andere manier rekenen….

Experimenteren met TomTect:

Het materiaal lijkt op Kapla, maar er zitten ook plastic onderdelen bij waardoor je dingen kunt laten bewegen en/of draaien. Vandaag zijn we aan het experimenteren geslagen.

Woordenschat

Thema Contact: Zoek de betekenis bij het woord. Gelukkig kunnen we samenwerken!

Techniekles

Binnen het thema van Faqta “Elke dag vakantie” hebben we een tegel bekeken over spelen in Afrika. Deze kinderen hebben niet zoals wij heel veel speelgoed. Zij maken het vaak zelf en dat hebben wij vandaag ook gedaan. Speelgoed gemaakt met kosteloos materiaal.

Gymles

Welkom in Geel3!

De eerste schoolweek zit er alweer op. Het was een heel gezellige week. Wij zijn in de groep met 11: 8 jongens en 3 meisjes. We zitten in groepjes en hebben al laten zien dat we heel hard kunnen werken!

We hebben ook diverse spelletjes gespeeld en natuurlijk boekenleggers gemaakt!


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822
Mail ons:
info-reisvanbrandaan@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus