Warning: Creating default object from empty value in /home/brandaan/domains/dereisvanbrandaan.nl/public_html/wp-content/plugins/wptouch-pro/core/admin-load.php on line 106
Ilse | SBO de reis van Brandaan
vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Ilse

Kinderboekenweek 2020:

De Grieken en de Romeinen:

Met o.a. eigengemaakte “helmen” zijn we stoere Romeinse soldaten geworden!

Lekker lezen:

Na het zoeken van een boek in de bieb, heerlijk even lezen in de hal!

Pizza’s bakken:

Samen hebben we het verdiend om pizza’s te bakken. Juf Jolanda was er ook om ons te helpen! Voordat we echter aan de slag gingen, hebben we het recept in de goede volgorde gelegd.

Mozaïek op de ramen:

Momenteel zijn wij bezig met het thema De Grieken en de Romeinen. We weten inmiddels dat de Romeinen heel mooie mozaïeken maakten op muren en vloeren. Wij hebben in kleine groepjes de ramen voorzien van een verfmozaïek. Eerst moesten we met tape kleine vakjes maken en vervolgens hebben we deze ingekleurd met verf! Het is echt prachtig geworden. (Ook als je van de buitenkant naar binnen kijkt.)

 

 

10@10-Challenge:

In het kader van de Nationale sportweek, stond vandaag de 10@10-Challenge op het programma: de Nationale schooldag. Lekker 10 minuten bewegen met z’n allen. De groepen uit de gangen Geel en Blauw hadden zich verzameld in de gymzaal.

Buitenles-dag:

Vandaag was het buitenles-dag. Wij hebben onze spellingles buiten gedaan in de vorm van een estafette. We zijn fanatiek aan de slag gegaan en uiteindelijk was het een gelijkspel!

Muziek maken met de djembés:

De juf mocht de djembés van haar vriendin lenen en wij hebben er muziek op gemaakt!

Reken-circuit:

Even op een andere manier rekenen….

Experimenteren met TomTect:

Het materiaal lijkt op Kapla, maar er zitten ook plastic onderdelen bij waardoor je dingen kunt laten bewegen en/of draaien. Vandaag zijn we aan het experimenteren geslagen.

Woordenschat

Thema Contact: Zoek de betekenis bij het woord. Gelukkig kunnen we samenwerken!

Techniekles

Binnen het thema van Faqta “Elke dag vakantie” hebben we een tegel bekeken over spelen in Afrika. Deze kinderen hebben niet zoals wij heel veel speelgoed. Zij maken het vaak zelf en dat hebben wij vandaag ook gedaan. Speelgoed gemaakt met kosteloos materiaal.

Gymles

Welkom in Geel3!

De eerste schoolweek zit er alweer op. Het was een heel gezellige week. Wij zijn in de groep met 11: 8 jongens en 3 meisjes. We zitten in groepjes en hebben al laten zien dat we heel hard kunnen werken!

We hebben ook diverse spelletjes gespeeld en natuurlijk boekenleggers gemaakt!


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822
Mail ons:
info-reisvanbrandaan@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus