vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Ilse

Lockdown – thuiswerken

Nu de lockdown langer gaat duren, hebben we allemaal een map met extra werk gekregen. Sommigen van ons zijn deze op school komen halen en bij anderen heeft de juf het langs gebracht. Zo hebben we elkaar toch nog even “live” gezien.

Afgelopen vrijdag hebben we onze eerste knutselopdracht gemaakt. Een slinger met sneeuwmannen.

Femke heeft er een heel boek van gemaakt!

Nadat we naar het verhaal hadden geluisterd, hebben we er een tekening bij gemaakt.

Afgelopen woensdag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Tijdens deze dagen staat bij ons het voorlezen door de hele school centraal. Dit keer moesten we dit op een andere manier organiseren. Onze burgemeester heeft het boek “Coco kan het” via een livestream voorgelezen. Wij hebben samen naar het filmpje gekeken terwijl we zaten te genieten van ons ontbijt.

Elke dag staan er vaste leesmomenten in de agenda. We lezen in groepjes van 3 in Estafette, de tekst van Nieuwsbegrip of we oefenen het woordlezen.

Vorige week moesten we een plattegrond maken van onze slaapkamer. Hopelijk kunnen jullie ze zien! Femke is hard aan het werk, samen met haar kleine zusje!

Week 2:

Een foto van Kevin en Dalyssia die op school hard aan het werk zijn. Op vrijdag werkte Kevin in de klas van juf Vivan. En ook de juf is thuis aan het werk.

We hebben een tekening gemaakt bij het verhaal “Een luie zaterdag” uit het boek: De Gorgels van Jochem Myjer.

Week 1:

Dit zijn de eerste foto’s van het thuiswerken tijdens de tweede Lockdown. Ik ben supertrots op jullie! Wat werken jullie allemaal hard!

 

Kerst

De laatste foto’s voor de Lockdown. Een kerstbal maken met je eigen foto! Een les van juf Femke.

Voor de kerststal in de hal hebben wij met de groep Maria gemaakt.

Sinterklaas – surprises

Een kort bezoekje van de Sint in de hal en daarna hebben we in de klas het dobbelspel gespeeld. Iedereen had een leuke surprise voor elkaar gemaakt!

Spelletjes-circuit

Beschuit met muisjes

Muziekles met meneer Geert

Thema weer en wind

We hebben zelf een windmeter gemaakt. Vandaag hebben we ze uitgeprobeerd, maar helaas…. Er was niet voldoende wind!

Samen één tekening maken

Een spelletje waarbij we oefenen onze “toerenteller”  goed te gebruiken. Samen overleggen, rustig reageren en natuurlijk elkaar helpen.

Schoolontbijt

Herfst

Kinderboekenweek 2020:

De Grieken en de Romeinen:

Met o.a. eigengemaakte “helmen” zijn we stoere Romeinse soldaten geworden!

Lekker lezen:

Na het zoeken van een boek in de bieb, heerlijk even lezen in de hal!

Pizza’s bakken:

Samen hebben we het verdiend om pizza’s te bakken. Juf Jolanda was er ook om ons te helpen! Voordat we echter aan de slag gingen, hebben we het recept in de goede volgorde gelegd.

Mozaïek op de ramen:

Momenteel zijn wij bezig met het thema De Grieken en de Romeinen. We weten inmiddels dat de Romeinen heel mooie mozaïeken maakten op muren en vloeren. Wij hebben in kleine groepjes de ramen voorzien van een verfmozaïek. Eerst moesten we met tape kleine vakjes maken en vervolgens hebben we deze ingekleurd met verf! Het is echt prachtig geworden. (Ook als je van de buitenkant naar binnen kijkt.)

 

 

10@10-Challenge:

In het kader van de Nationale sportweek, stond vandaag de 10@10-Challenge op het programma: de Nationale schooldag. Lekker 10 minuten bewegen met z’n allen. De groepen uit de gangen Geel en Blauw hadden zich verzameld in de gymzaal.

Buitenles-dag:

Vandaag was het buitenles-dag. Wij hebben onze spellingles buiten gedaan in de vorm van een estafette. We zijn fanatiek aan de slag gegaan en uiteindelijk was het een gelijkspel!

Muziek maken met de djembés:

De juf mocht de djembés van haar vriendin lenen en wij hebben er muziek op gemaakt!

Reken-circuit:

Even op een andere manier rekenen….

Experimenteren met TomTect:

Het materiaal lijkt op Kapla, maar er zitten ook plastic onderdelen bij waardoor je dingen kunt laten bewegen en/of draaien. Vandaag zijn we aan het experimenteren geslagen.

Woordenschat

Thema Contact: Zoek de betekenis bij het woord. Gelukkig kunnen we samenwerken!

Techniekles

Binnen het thema van Faqta “Elke dag vakantie” hebben we een tegel bekeken over spelen in Afrika. Deze kinderen hebben niet zoals wij heel veel speelgoed. Zij maken het vaak zelf en dat hebben wij vandaag ook gedaan. Speelgoed gemaakt met kosteloos materiaal.

Gymles

Welkom in Geel3!

De eerste schoolweek zit er alweer op. Het was een heel gezellige week. Wij zijn in de groep met 11: 8 jongens en 3 meisjes. We zitten in groepjes en hebben al laten zien dat we heel hard kunnen werken!

We hebben ook diverse spelletjes gespeeld en natuurlijk boekenleggers gemaakt!


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822
Mail ons:
info-reisvanbrandaan@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus