vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Ilse

Oktober 2019:

 

Bezoek Manifestations

Vandaag, 21 oktober, was het dan zover! Wij zijn naar de tentoonstelling “Manifestations” geweest. Een van de tentoonstellingen tijdens de Dutch Design Week. Juf Lianne, de moeder van Safia en natuurlijk onze eigen juf zijn meegegaan. Korneel heeft van onze superhelden namelijk één kunstwerk gemaakt en dat hangt zomaar tussen al die andere kunst! Heel bijzonder en speciaal! We kregen een rondleiding en hebben bijzondere dingen gezien.

Kinderboekenweek: Reis mee!

Wij zijn op reis gegaan naar Spanje en hebben van alles ontdekt over dit land. We hebben een tekening gemaakt in de stijl van Picasso en we zijn aan de slag gegaan met mozaïek.

Gastles 2 van Korneel Jeuken

Vandaag (woensdag) kwam Korneel bij ons in de groep voor les 2. Hij had onze Superhelden vergroot en nu moesten we deze gaan “inkleuren”. Hij had dikke krijtjes meegenomen, waarmee je kunt kleuren, maar ook schilderen. Deze techniek was even wennen, maar onze helden zijn echt supermooi geworden. Aan het einde van de les hebben we bedacht hoe onze Superheld de wereld voor iedereen beter zou kunnen maken. Dit hebben we vervolgens opgeschreven in een spraakballon. Korneel heeft nu alle werkstukken meegenomen en gaat hiervan één groot werkstuk maken. Dit komt te hangen op de tentoonstelling “Manifestations” tijdens de Dutch Design Week. Op maandag 21 oktober gaan we hier zelf heen om het met onze eigen ogen te bewonderen!

Aardrijkskunde met juf Merle

Deze hele week is juf Merle bij ons in de groep. Op maandag en dinsdag heeft zij aan ons aardrijkskundelessen gegeven. Binnen het thema van de Kinderboekenweek Reis mee! hebben we in tweetallen, met behulp van Google Maps, van alles uitgezocht over Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga en Sevilla. (Denk aan: Hoe ver is het? Hoe lang duurt de reis? Met welk vervoersmiddel ga je op reis? Wat is het snelst? Wat duurt het langst? Wat is er te zien?) Vooraf aan deze les hebben we bij haar aan tafel “Lekker gelezen”.

September 2019:

 

Gastles Korneel Jeuken:

Vandaag kregen we een gastles van Korneel Jeuken, een schilder/tekenaar/illustrator uit Nijmegen. Het onderwerp van vandaag was: Super Power!  We hebben eerst met elkaar gesproken over wat super power (superkracht) nou eigenlijk is. Met superkracht kun je alles beter maken. We hebben ideeën bedacht zoals een toverdrank om iemand of iets te vangen, een zwevende auto, een verfkwast die zorgt dat je onzichtbaar wordt, een supervoetballer, een supermicrofoon en als je erdoor zingt, wordt de wereld mooier, een geheimschrift zodat niemand weet wat je schrijft. Hierna hebben we op een blad allerlei ideeën getekend, het zgn. brainstormen. Alles is goed en alles kan! Daarna heeft hij ons laten zien hoe je op eenvoudige wijze een superheld kunt tekenen. Wij mochten met hem mee tekenen! Vervolgens hebben wij deze op overtrekpapier overgetrokken en hem/haar voorzien van een mantel, schild e.d. Toen zat de les er voor vandaag op. Korneel heeft al onze werken meegenomen om ze te vergroten. Volgende week woensdag tijdens de tweede les gaan we ermee verder. We gaan dan ook bekijken hoe onze superheld dingen of mensen beter kan maken.

 

Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Maandag 23 september hebben wij op school al de Kinderboekenweek geopend. De juffen en meesters hadden een toneelstuk voorbereid over een reisbureau. Elke groep gaat op reis naar een favoriet vakantieland. Wij hebben gekozen voor Spanje.

 

Bouw je eigen droomhuis, the finishing touch

Vandaag was het laatste dag dat er gewerkt kon worden aan de huizen. Er moesten nog wat meubels gemaakt worden, een zwembad of een hek om de tuin. We hebben het net allemaal gered! Het resultaat ziet er fantastisch uit! Volgende week gaan we een naam bedenken voor ons dorp of stad en van daaruit gaan we op reis naar Spanje.

Bouw je eigen droomhuis, les 2 en 3

Er moest een hoop gebeuren, daarom hebben we nog twee keer gewerkt in de werkplaats aan ons huis. Leuk om te zien dat iedereen elkaar heeft geholpen. Soms met zagen of om iets vast te timmeren.

Bouw je eigen droomhuis

Tijdens taal werken we aan het thema Wonen. Daarom hebben we tijdens de W&T-les ons droomhuis ontworpen. Vandaag was de eerste dag dat we er in de werkplaats aan konden gaan werken. De meesten van ons kozen ervoor om het huis van hout te maken. Lekker zagen, schuren en timmeren. Wat werd er hard gewerkt en wat een plezier!

 

Rekenles: tafels oefenen

Om de tafelsommen nog eens te oefenen, hadden we vandaag een circuit met tafelspelletjes. In kleine groepjes hebben we op verschillende manieren de tafels geoefend: spelletjes op de laptop, tafelbingo en kamertjes verhuren. Het was leerzaam, maar het was ook een leuke les!

Naar het bos:

Omdat meneer Jos vandaag een cursus had en het heel mooi weer was, hebben de juffen van Geel 1, Geel 2 en onze juf besloten om samen naar het bos te gaan. Samen rennen, spelen, bouwen. Het was een gezellige middag!

Augustus 2019:

 

Welkom op de pagina van Geel 4!

Wij zijn het schooljaar goed begonnen. We zijn met elven: 4 meisjes en 7 jongens.

Samen een rekenspelletje spelen: Kraak de kluis!

Beschuit met muisjes smeren, omdat de juf oma is geworden in de vakantie!

Handvaardigheid: Maak je eigen monster. (We maken er met elkaar een monsterlijk nieuw schooljaar van!)

Tijdens de les “Creatief denken”, de fotovraag: de doorgang, hebben we ideeën bedacht wat voor een doorgang dit zou kunnen zijn en wat er zou gebeuren als je er doorheen ging. Vervolgens hebben we hiervan een tekening gemaakt.

Elke week gaan met elkaar naar de bieb. Lekker weer een nieuw boek uitzoeken en vervolgens samen lezen in de hal. Ook de juf leest dan met ons mee!

 

 


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus