vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Ilse

Amsterdamse huisjes.

Omdat de decembermaand alweer voor de deur staat, zijn wij begonnen met het maken van Amsterdamse huisjes. Eerst hebben we met elkaar gekeken naar de verschillende gevels/daken. We hebben geleerd dat er o.a. trapgevels, klokgevels, halsgevels en tuitgevels zijn. Op een kladblaadje hebben we deze geprobeerd te tekenen. Vervolgens hebben we er één uitgekozen en deze hebben we op dik karton getekend. Toen nog wat knip-, prik- en plakwerk en onze huizen waren klaar!

W&T-les: Hoe komen de pakjes heel door de schoorsteen?

We moesten op zoek naar een oplossing. Hoe kunnen wij de Pieten helpen de pakjes heel door de schoorsteen te krijgen? In tweetallen zijn we in overleg gegaan en hebben we geprobeerd ons plan op papier te zetten. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om onze constructie voor de Pieten te maken. Er waren o.a. dozen, kussens, stokken, touw, een mandje. En dit is het resultaat:

Herfst.

Een zelfportret met haren van bladeren:

Een brief schrijven.

Tijdens het thema Contact hebben we een brief geschreven naar huis. Samen zijn we vervolgens naar de brievenbus gelopen en hebben onze eigen brief gepost! Heel toevallig kwam daar ook de PostNL bestelwagen. We mochten kijken wat erin zat en onze vragen stellen!

W&T: Creatief Denken.

Tijdens deze lessen staat er een vraag centraal. Dan volgt de volgende opdracht:

 • Bedenk zoveel mogelijk antwoorden.
 • Alles is goed.
 • Maak gebruik van elkaars ideeën.
 • Zonder oordeel.

We hebben over de volgende vragen nagedacht:

 • Wat kun je allemaal maken van een vierkantje op je tekenpapier?
 • Fotovraag (foto van een koffer):
  • Bekijk de foto en beantwoord dan de volgende vragen:
  • Wat zou hierin zitten?
  • Van wie zou de koffer zijn?
 • Wat kun je allemaal met… een paperclip?

Nog een mooie nazomerdag!

Samen buiten, genietend van het mooie weer! Het was gezellig met elkaar!

Naar de bieb.

Een nieuw begin.

De eerste schoolweek zit er alweer op. Deze week stond vooral in teken van kennis maken met elkaar. Wij zijn de groep van juf Ilse en we zijn met z’n dertienen:  5 meisjes (April, Dima, Erica, Sheray en Zouhra) en 8 jongens (Bedirhan, Bjorn, Dialyno, Fabio, Islam, Jeremiah, Kasim en Thomas).

Donderdag heeft juf Lianne leuke foto’s van ons gemaakt. We mochten zelf een hoedje, bril of iets anders uitzoeken en opzetten. Zie hieronder het resultaat:

In de middag zijn we samen met de groep van juf Conny en juf Lianne naar het bos geweest. (Helaas ontbreken Bedirhan en Dima op de foto.)