vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Inge & Anja

Sinterklaas in onze groep!
Wat was het weer een geslaagd feest!! Het bezoek aan het Sinthuis in Weert, groepsoverstijgend knutselen bakken en dansen! Toneelspel in de sinthoek! Elkaar inpakken, Sint schaduw spelen en tot slot het bezoek van Sinterklaas aan onze groep!
Een feestje!
Zaterdag 3 november is het een feestdag in Panama. Ook Noël en zijn ouders vieren deze dag. Zij wonen in Nederland maar komen uit Panama. Hun feestdag lijkt op onze koningsdag.
Ze dragen mooie kleren, maken lekkere hapjes, zingen en dansen. Echt feest!
Donderdag hebben we in de klas gezien hoe mooi Noël  en zijn mama eruit zagen. De mama heeft zelfs gezongen. Ook hebben we maiscake met kaas geproefd. Heerlijk hoor!
In de klas hangen tekeningen over dit feest.
Ook wij hebben een leuk feestje gevierd!!!

Herfst!!

Vorige week dinsdag zijn we met de kleuters in het bos geweest aan het Kanunnikensven. Weg oversteken en hopla… het bos in. We hebben een eierdoos vol herfstspulletjes gezocht. Eikels, schors, mos, blaadjes, dennennaalden, dennenappels, veren, beukennootjes, enz!! Er liggen een aantal dikke bomen om in het bos wat voor de kids een ware speeltuin was! Klimmen, klauteren, hangen, springen! Het ven is vanwege de warmte behoorlijk opgedroogd. Geweldig om ook eens in het weekend naar toe te gaan!! Neem een kleedje mee en een picknickmand met lekkers en de kids vermaken zich wel! 

Bb’ers lezen voor aan de kleuters!

En wat zijn we trots op onze schoolverlaters!! Komen jullie snel weer eens voorlezen???? We vonden het geweldig!!

Thema Agent en Boef!!

Momenteel werken we in de klas aan het thema Agent en boef. Vandaag hadden we wel een hele speciale koekiemonster!! Politieagent Meas deelde de zelfgemaakte boevenkoekjes uit! Wat hebben we gesmuld!!

 

Welkom terug allemaal!

Na een tropische zomer zijn we weer helemaal klaar om flink aan de slag te gaan!! De kids vast ook!!

Voor alle praktische zaken nog even een samenvatting:

Op maandag en woensdag gaan de kleuters gymmen. Maandagochtend meteen om half 9. Dat is erg vroeg dus zorg aub dat uw kind op tijd op school is ivm omkleden.

Ons nieuwe plein is zo super gaaf geworden. We zijn zo trots! Samen met de kids zijn we tot een prachtig plan gekomen en dit is in de zomervakantie gerealiseerd! Petje af voor de werkmannen!! Kom gerust een kijkje nemen… ook aan de bovenbouw kant!!

De kinderen mogen overal spelen en ontdekken. De eerste weken gaan daarom alle leerkrachten mee naar buiten om de kinderen te begeleiden. Waarschijnlijk zullen de jongste kleuters in het begin de veiligheid op het kleuterplein zoeken. We zijn benieuwd hoe het loopt!

Dit betekent wel dat de kids voorlopig voor school en tijdens de pauzes niet meer gaan fietsen. Dat doen we tijdens het buitenspelen na de middagpauze.

Als er vragen zijn horen we ze graag (graag voor of na school)

We hebben er zin in!!

Groetjes Juf Anja, Juf Marjos en Juf Inge