vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Jacky & Maike

Februari

De ruimte

We zijn gestart met het project ‘De ruimte’. De komende drie weken zullen we allerlei activiteiten doen rondom dit thema. Ook gaan we onderzoek doen. We hebben er zin in!

De opening
Er is een UFO geland op ons schoolplein. In de hal praten we erover.

Het circuit
In unit Blauw hebben we een circuit gedaan. In de groep van juf Jessica werd een UFO gemaakt, in de groep van juf Vivan hebben we gesproken over de communicatie met aliens, in de groep van juf Sanne hebben we planeten gemaakt voor op de ramen en in de groep van juf Jacky hebben we onderzoek gedaan naar de zwarte vlekken op de maan.

Januari

Nationale voorleesdagen

Van 23 januari tot 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. De schoolverlaters hebben als echte juffen en meesters een prentenboek voorgelezen aan de kinderen van unit Rood.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lucht

Proefjes
Tijdens de lessen van Natuniek behandelen we het thema ‘lucht’. We zijn het hoofdstuk gestart met een aantal proefjes die te maken hebben met lucht. Super leuk, maar niet makkelijk. Je moet goed lezen wat je moet doen. Stap voor stap. Anders gaat het mis!

De verwarming
Met z’n allen in de stookruimte… meneer Serve geeft uitleg over de centrale verwarming op school.

December

Kerst

Gezellig samen spelen en eten.

Merry X-mas and a happy newyear!
Groetjes van blauw 1

Juf Maike en Rocco-Max

Juf Maike was in de klas. Ze kwam haar zoon Rocco-Max laten zien. Wat een schatje!
Na de kerstvakantie staat juf Maike op maandag en dinsdag voor de groep. Op de andere dagen staat juf Jacky voor de groep.

Sint

Surprise
Wat is er hard gewerkt! Wat een gave surprises!

De rommelpiet
Tsja… zelfs in de bovenbouw heeft de rommelpiet dit jaar rommel gemaakt. Het was niet echt rommel, maar we konden niet zomaar naar binnenlopen. In de gang had hij linten gespannen. Het duurde even, voordat iedereen in de klas was :s.

Het sinterklaas keuzemenu
In unit Blauw mochten de kinderen zelf kiezen welke sinterklaasactiviteit ze wilden uitvoeren. Samenwerken als pieten, metselen, gutsen, werken met strijkkralen, timmeren, knuffeltjes maken, een pietje in glas en lood maken of tekenen. Het was een gezellige middag!

Deze diashow vereist JavaScript.

November

Olympia

Meester Onur werkt op Olympia. Olympia is een vmbo school in Woensel. Hij kwam ons van alles vertellen over de school waar hij werkt. Hij liet foto’s en filmpjes zien en hij gaf een les over de Egyptenaren. Super leuk om zo kennis te maken met Olympia.

GLOW

Ook dit schooljaar doen we weer mee aan GLOW. Dit jaar is GLOW nauw verbonden met China. Zo doen er verschillende Chinese lichtkunstenaars mee. Alle kinderen van de blauwe gang en de Plusklas hebben een stukje ontworpen en gemaakt van de kasteelkamer van de keizer. De werkstukken kunnen van 10 tot en met 17 november worden bewonderd in de Vestdijktunnel en de Kruisstraattunnel.

Oktober

Yoga

In de schoolverlatersgroep wordt erg hard gewerkt. Zeker nu, want we zitten midden in toetsronde 1. Het is belangrijk dat we ook de tijd nemen om te ontspannen. Dat leren we tijdens de lessen van juf Lianne. Tijdens onze eerste yogales hebben we gelet op wat we voelen als we onszelf aanraken, we hebben gelet op onze ademhaling en we hebben de Zonnegroet geleerd.

Toetsronde 1

Toetsronde 1 is gestart. De schoolverlaters maken de komende weken de Cito-toetsen van lezen, begrijpend lezen, woordenschat, spelling en rekenen.

Presenteren

De kinderen hebben een PowerPoint-presentatie gemaakt over zichzelf. Voor de klas gaan de kinderen vertellen over zichzelf, hun gezin, hun vrijetijdsbesteding en wat ze later willen worden. Zo leren we elkaar dus nog beter kennen!De presentaties zien er gelikt uit. De effecten vliegen om onze oren ;).

De Kinderboekenweek

De opening
De plusklas heeft de Kinderboekenweek geopend met een heel grappig toneelstuk. Het thema is ‘vriendschap’. De komende weken gaan we aan de slag met opdrachten rondom dit thema.

Circuit
In de blauwe gang hebben de kinderen vijf activiteiten gedaan rondom het thema. Bij juf Kim hebben ze gewerkt met de Blue-Bots. Bij juf Vivan hebben ze in tweetallen een tekenopdracht gedaan. Bij juf Sanne gingen de kinderen toneelspelen. Bij meester Jos werd er samengewerkt in de gymzaal en bij juf Tess en juf Jacky werden er brieven geschreven naar kinderen op andere scholen in Nederland. Het was een gezellige middag!

De afsluiting
We hebben de Kinderboekenweek gezamenlijk afgesloten met een Zweeds loopspel. De kinderen moesten in tweetallen op zoek gaan naar vriendjes die bij elkaar horen, zoals Jip en Janneke.

Wij wensen iedereen een fijne Herfstvakantie toe!

September

De leerlingenraad

Vandaag is bekend gemaakt welke leerlingen in de leerlingenraad zitten. Namens onze klas zit Batikan in de leerlingenraad. Veel plezier en succes Batikan!

Week van de Pauzehap

Van 24 tot en met 28 september was het de Week van de Pauzehap. De kinderen hebben ervaren en geleerd hoe lekker het is om te kiezen voor een gezond tussendoortje. Bij een gezonde pauze hoort niet alleen een gezond tussendoortje, ook lekker bewegen en ontspannen zorgen voor energie.

Xuewu geeft les

Vandaag heeft Xuewu vouwles gegeven. We hebben geleerd hoe we een hoedje moeten vouwen. Geloof ons… dat is moeilijker dan dat het eruit ziet!

Inloop

Vandaag mochten de familieleden een kijkje komen nemen in de klas. Ze hebben gezien hoe we aan de slag gingen met Nieuwsbegrip (begrijpend lezen). Het was een gezellige ochtend.

Onderzoek met ballen

De kinderen hebben een onderzoek uitgevoerd met verschillende soorten ballen. Ze hebben eerst de kenmerken van de ballen opgeschreven. Daarna hebben ze onderzocht hoe hoog een bal stuitert en of de bal hoger of lager stuitert op een andere ondergrond.

Augustus

Tussen jagers en Romeinen

Tijdens de geschiedenislessen hebben de schoolverlaters het thema ‘Tussen jagers en Romeinen’ behandeld.
We hebben het thema afgesloten met een knutselles. De kinderen mochten zelf kiezen of ze met houtskool het werktuig van jagers gingen tekenen of dat ze met gescheurd papier een tegel uit een Romeins badhuis gingen namaken. Het resultaat mag er zijn!

De eerste weken

De eerste twee weken zitten er weer op. De weken stonden vooral in het teken van kennismaken;
samenspelen, samenwerken en samen leren.

Even kennismaken…

Dit zijn we dan!

Welkom

Welkom op de groepspagina van Blauw 1. Leuk dat je een kijkje neemt op onze pagina :D.
Onze groep bestaat uit 15 personen; 13 leerlingen, juf Tess (stagiaire) en juf Jacky. Wij zijn een schoolverlatersgroep.

We zullen regelmatig nieuwe berichten en foto’s plaatsen op deze pagina.

Groetjes!