vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Wendy & Lianne

April 2019

Fijne meivakantie van ons allemaal

De opdracht voor de ontwerples was, ontwerp een bus waar je zoveel mogelijk mensen in kwijt kan. De kinderen moesten brainstormen en middels de PMI- methode (plus, min, interessant) een goed idee uitwerken. Dat lukte best aardig maar eigenlijk zaten de hoofden te vol met creatieve ideeën over hoe zo’n bus er dan uit moet komen te zien. Dus de volgende dag…. Lekker los op je eigen ideeën, wc’s, roltrappen, hondenhokken, plek voor rollators, speciale deuren voor de 3-laagse bus, op elektriciteit, zonnepanelen, bloemetjes voor de raam, vissen op het dak. Dit allemaal met elkaar overleggend. En als klap op de vuurpijl, ook nog even presenteren aan je klasgenoten. Deze juf is super trots!

Juf wil je een foto maken van mijn bouwwerk….

Vorige week hebben we spellingtoets gehad. Deze week kijken we in welke spellingscategorie we de meeste fouten hebben gemaakt en/of welke spellingscategorie we moeilijk vinden. Met deze woorden gaan we deze les oefenen. Je gooit een dobbelsteen, als je vijf gooit moet je het woord met je andere hand schrijven en bij drie met je ogen dicht. Dat betekent dat je eerst heel goed moet kijken naar het woord, moet denken over de spellingsregel die daar bij hoort en dan het woord opschrijven. Een leuke manier om de toets te evalueren en zelf na te denken waar je nog iets te leren hebt.

Maart 2019

21 maart

Het is Lente!! Wat een mooie dag… daar moesten we vanmiddag even gebruik van maken. Lekker spelen in het bos.

We hebben samen gewerkt aan een groepswerkstuk. Zo hebben we Sova en crea met elkaar verbonden. De opdracht was als volgt…
1. In je groepje maak je vormen op een groot vel. Je kunt veel verschillende vormen gebruiken, mag ook zelf bedacht zijn.
2. Deze vormen verbind je met lijnen,
3. Je krijgt 1 kleur verf en daarmee ga je op de verschillende vellen vormen en hokjes inschilderen.
4. Alle hokjes en vormen moeten ingekleurd zijn.
5. Als de vellen allemaal klaar zijn maken we ze aan elkaar en hebben we 1 werkstuk.

Er werd goed samengewerkt. Iedereen kreeg de ruimte om z’n eigen idee te maken. Er werd onderling geruild van kleur en er werd bijvoorbeeld gezegd: “Wie heeft er geel en wil even hier een stukje geel maken.”

Februari 2019

13 februari 2019:

Hoera… Vandaag hebben de kinderen het certificaat van de Rots- en Watertraining ontvangen. Het was de laatste les. De kinderen waren erg trots en hebben veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe je stop moet zeggen, hoe je op jezelf moet letten en nog veel meer.

Gefeliciteerd allemaal!

7 februari 2019:

Vorige week is er een UFO geland op onze speelplaats. Dit was tevens de opening van ons schoolproject De Ruimte.

De kinderen hebben al geleerd welke planeten er zijn en hoe ons zonnestelsel eruit ziet. Ook zijn de kinderen al aan de slag gegaan met het ontwerpen van een ruimtevoertuig. Het project is over twee weken afgerond en mogen ouders en broertjes en zusjes een kijkje komen nemen in de groep.

De uitnodiging volgt.

Januari 2019

Allereerst allen nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! We gaan er een fijn jaar van maken met z’n allen.

De maand januari stond in het teken van de cito toetsen. De kinderen hebben super hard gewerkt en zijn erg vooruit gegaan! Top!

Ook zijn op 23 januari 2019 de nationale voorleesdagen van start gegaan. De kinderen hebben een boek voorgelezen gekregen over Anne Frank. Leuk om eens een kijkje te nemen in de bieb! Voor meer informatie kunt u terecht op www.nationalevoorleesdagen.nl

Vorige week is juf Wendy gestart. Zij heeft zich inmiddels voorgesteld en is er op maandag, dinsdag en om de week op woensdag. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Marieke er.

Wij wensen Wendy heel veel plezier op onze school.

 

Mozaïek

Bij geschiedenis hebben we het over de Romeinen. De kinderen weten hoe een Romeins huis eruit ziet. In een Romeins huis is veel mozaïek te vinden, dus is juf Jorie deze week aan de slag gegaan met het maken van mozaïek bij een les handvaardigheid.

Zonnetje van de week

Elke week wordt in de groep het zonnetje van de week gekozen. De kinderen mogen de hele week het zonnetje van de week complimenten geven. Dit doen ze door complimentjes op een klein papiertje te schrijven en aan het eind van de week schrijven we ze netjes op de poster.

Ieder kind vindt het fijn om complimentjes te krijgen!

Vriendschapsbandjes

Juf Jorie is deze week aan de slag gegaan met de kinderen met het maken van vriendschapsbandjes. De kinderen vonden het erg leuk om te doen.

Leuke leerzame apps

Er verschijnen steeds meer educatieve apps voor kinderen in de App Store. Maar hoe vind je in dat grote aanbod nou de de apps die de moeite waard zijn voor jouw kind?
Op www.jufjannie.nl vind je leuke apps die bovenal ook erg leerzaam zijn.

Hoera… Een lief klein jongetje geboren!

Afgelopen maandag is juf Maike bevallen van een kerngezonde zoon. Zijn naam is Rocco-Max. Het is het derde kindje van juf Maike en haar man. Wij wensen ze samen heel veel geluk toe.

Welkom!

Deze week zijn wij weer begonnen! Het was een fijne schoolweek. De kinderen hebben genoten van de prachtige speelplaats en de eerste start is weer gemaakt.

We gaan er een fijn schooljaar van maken en wij weten zeker dat dit beslist gaat lukken!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, loop dan gerust bij ons binnen na schooltijd of bel/mail ons.

Groetjes, Juf Jorie en Juf Marieke