November

Rekenen is leuk. Samen rekenen is nog leuker.

 

Op 3 november hebben we genoten van een schoolontbijt.

Oktober

Super om te zien dat de nieuwe drinkflessen met schoollogo meteen werden gebruikt.

 

Na de afsluiting van de Kinderboekenweek is het nieuwe schoollogo onthult. Dat moest natuurlijk gevierd worden. De kinderen hebben allemaal een drinkfles gekregen met het logo erop. Daarnaast hebben we ook een heerlijk taartje op.

 

In de hal hebben we de Kinderboekenweek gezamenlijk met de hele school afgesloten. Wij hebben een liedje over de dokter gezongen.

 

Samen met Rood 2 hebben we drankjes van drop gemaakt. We kwamen op dit idee, omdat we dit in een liedje tegenkwamen. Het liedje ging over een dokter die mensen beter ging maken met pilletjes, poedertjes en drankjes van drop.

 

Er was een mooie leeshoek in de hal gemaakt voor de Kinderboekenweek. Rood 1 heeft daar heel fijn samen kunnen lezen.

 

Tijdens de Kinderboekenweek hebben wij het veel gehad over het verhaal van Dokter Vos en alles wat daarbij hoort. Het was daarom heel speciaal dat er een verpleegkundige op school kwam om te vertellen over haar beroep.

 

In oktober was het tijd voor de Kinderboekenweek. Er was een opening waar juffen en een meester verschillende beroepen lieten zien. Het thema van de Kinderboekenweek was namelijk beroepen. Wij hebben in de klas het verhaal van Dokter Vos gelezen. Daarna hebben we, samen met rood 2, ervaren hoe het is om dingen te doen met maar één arm of één been. De kinderen hebben een oplossing bedacht en gemaakt om het makkelijker te maken. Tijdens een korte presentatie hebben de kinderen aan elkaar laten zien wat ze hebben ontworpen. Neem hieronder maar een kijkje om te zien hoe de kinderen hiermee aan de slag gingen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Een beetje herfst in de klas. De kinderen hebben verschillende soorten paddenstoelen gemaakt, want niet alle paddenstoelen zijn rood met witte stippen.

 

We hadden vandaag een sportdag. Samen met Rood 2 hebben we hele leuke sporten en spellen gedaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

September

Wij hebben tijdens Faqta geleerd wat de zintuigen zijn. Daarom konden de kinderen even meester of juf zijn voor de kinderen van Rood 2. Ze hebben verteld over de zintuigen en zijn daarna aan de slag gegaan om in tijdschriften bijpassende plaatjes te zoeken. Wat hebben alle kinderen goed samengewerkt!

 

Op vrijdagmiddag zijn we samen met Rood 2 naar het teletubbie-veldje geweest. Even lekker samen spelen en vooral klimmen. Om de week af te sluiten hebben we daar een koekje gegeten.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Bij Faqta (wereldoriëntatie) zijn we bezig met het thema “Dit ben ik”. We hebben geleerd hoe we onszelf voorstellen aan iemand, we hebben naar verschillen en overeenkomsten bij elkaar gekeken, we tekende onszelf en we hebben gekeken naar de spullen van vroeger en nu. Kijk maar mee:

 

We hadden vandaag bezoek in de klas: een spin! De kinderen hebben samen een oplossing bedacht om de spin weer naar buiten te brengen. Daar kan de spin weer lekker de natuur in. Goed samengewerkt!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De eerste schoolweek hebben wij al veel fijne momenten samen gehad. We hebben elkaars namen geleerd. Daarnaast hebben we ook een verjaardagskalender gemaakt. De kinderen hebben ook samengewerkt aan een tekening. Om de week gezellig en een klein beetje feestelijk af te sluiten, hebben we met de hele rode gang een koekje gegeten. Onder het genot van het koekje hebben we elkaar vertelt en laten zien wat we in de eerste week hebben geleerd.

 

We zijn gestart! Wat een leuke groep. Wij zijn met tien kinderen; 4 meisjes en 6 jongens. Samen zijn wij Rood 1.

Ik ben juf Helma en ik sta maandag t/m vrijdag in Rood 1 voor de klas.

 

Het schooljaar gaat bijna van start. Ik heb er zin in. Tot maandag!