vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Sanne

Welkom!

Wij zijn de klas van juf Sanne een super gezellig klas! Wist je dat bij ons in de klas de oudste kinderen van school zitten? Echt waar! Zij gaan komend jaar de schoolverlaten maar niet voordat ze er samen een onvergetelijk jaar van hebben gemaakt!

Je kunt ons dit jaar volgen via deze groepspagina waar we iedere maand zeker een bericht op zullen zetten.Nu gaan we weer snel aan het werk, maar we laten snel iets van ons zien en horen!

Liefs, van ons!

Januari

Sneeuw!

 

December

Rekenen

Bij rekenen werken we hard aan verschillende strategieen. Zo rekenen we bijvoorbeeld met staartdelingen. Zo nu en dan spelen we ook rekenspelletjes om het snelle hoofdrekenen te oefenen.

Sinterklaas

Onze klas hielp Sinterklaas door het feest te vieren met onze zelf gemaakte surprises. Wat is er hard gewerkt en wat zijn ze mooi geworden!

 

November

Yoga

In de schoolverlatersgroep wordt erg hard gewerkt. Zeker nu, want we zitten midden in toetsronde 1. Het is belangrijk dat we ook de tijd nemen om te ontspannen. Dat leren we tijdens de lessen van juf Lianne. Tijdens onze eerste yogales hebben we gelet op wat we voelen als we onszelf aanraken, we hebben gelet op onze ademhaling en we hebben de Zonnegroet geleerd.

 

Glow

Ook dit schooljaar doen we weer mee aan GLOW. Dit jaar is GLOW nauw verbonden met China. Zo doen er verschillende Chinese lichtkunstenaars mee. Alle kinderen van de blauwe gang en de Plusklas hebben een stukje ontworpen en gemaakt van het plafond van een Chinese keizer. De werkstukken kunnen van 10 tot en met 17 november worden bewonderd op de Demer.

 

Oktober

Toetsronde 1

De komende weken maken de schoolverlaters de eerste CITO toetsen. Zij maken o.a. de toetsen begrijpend lezen, spelling en rekenen.

Koken!

Als klas hebben we onze verdiende euro’s gespaard zodat we samen konden koken!

Elkaar beter leren kennen

De afgelopen periode hebben we elkaar klas heel veel beter leren kennen. Dit deden we door middel van de SOVA lessen, spelletjes die we speelde in de klas en in gymzaal. Ook hebben we een Power point presentatie gehouden over onszelf.

 

 

September

Tussen jagers en Romeinen

Tijdens de geschiedenislessen hebben de schoolverlaters het thema ‘Tussen jagers en Romeinen’ behandeld.
We hebben het thema afgesloten met een knutselles. De kinderen mochten zelf kiezen of ze met houtskool het werktuig van jagers gingen tekenen of dat ze met gescheurd papier een tegel uit een Romeins badhuis gingen namaken. Het resultaat mag er zijn!

Voorlezen in Unit rood

Tijdens de technisch lees lessen hebben we de afgelopen periode geleerd hoe je mooi en spannend kunt voorlezen. We hebben gelet op de leestekens, het uitspreken van woorden en hebben verhalen tot leven gebracht. Na een al dat oefenen en voorbereiden zijn we uiteindelijk gaan voorlezen in Unit rood en dat was super leuk!

 

Augustus