vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Vivan

Februari

Een aantal kinderen uit onze klas doet mee met de naschoolse W&T lessen. We programmeren met Lego Boost en microbits

November

Filmavond

Vrijdag 9 november was onze eerst echte filmavond op school. Na schooltijd mochten alle kinderen naar school komen om samen een film te kijken. Er waren banken, kussens, matten en natuurlijk popcorn met wat drinken. Ook uit onze klas waren er veel kinderen. Het was een super leuke en gezellige avond.

Talentenmuur

Afgelopen week hebben wij een talentenmuur gemaakt in de klas. We hebben gekeken naar onze top kwaliteiten. In de tekenles hebben wij onze mooiste tekening getekend. Maar de leukste les was toch wel elkaar complimenten geven. We hadden niet eens hulp nodig van de juf. Samen hebben wij leuke en lieve complimenten bedacht voor alle kinderen, die ook nog eens echt waar zijn. Wil je alle complimenten lezen kom dan een kijkje nemen in onze klas!

Deze diashow vereist JavaScript.

Gymles

Wist je dat? Wij twee keer in de week gymles krijgen van meester Jos.
Wist je dat? Dat meester Jos heel veel gave en nieuwe spellen verzint.
Wist je dat? Wij altijd heel graag willen winnen in de gymles.
Wist je dat? Deze gymles echt super gaaf was en dat juf Vivan deze heeft gefilmd.

Koken

We zijn de maand November goed begonnen. Elke dag kunnen wij plusjes verdienen, bij 10 plusjes krijgen we een juffen-euro. De afgelopen weken hebben wij veel juffen-euro’s gespaard. 1 november hebben wij allemaal euro’s ingeleverd zodat we samen pizza’s konden bakken. We hebben allemaal een eigen pizza gemaakt en deze lekker opgegeten. Voor alle papa’s en mama’s unit blauw groep van juf Vivan kunnen heel goed helpen tijdens het koken.

Oktober

Schoolplein

Elke week is er een andere klas verantwoordelijk voor het schoolplein. Afgelopen week waren wij dat dus dat betekende lekker buiten werken. Samen gingen we vegen, opruimen en onze eigen tuin onderhouden. We kregen van Meester Hans en Meester Servé, bedankt voor de goede hulp.

Dutch Design Week

Vandaag zijn we met onze klas en de klas van juf Jessica naar de Dutch Design Week geweest.
We begonnen met een leuke rondleiding langs allemaal uitvindingen voor de toekomst daarna mochten we zelf aan de slag. Er waren 3 verschillende workshops;  een microbit programmeren, werken met een 3D pen of bouwen met TomTecT. Kortom een top dag!

 

Voorleeswedstrijd

Donderdag was de voorleeswedstrijd van Unit blauw. Eerst hebben we in de groep een week geoefend. Toen hebben we eerst de halve finale in de groep gedaan. Alle kinderen lazen super goed dus het was moeilijk om te kiezen welke klasgenoot ons ging vertegenwoordigen in de finale. De winnaar was KEANO! In de grote finale deed hij het supergoed ook al was het een beetje spannend. Knap gedaan Keano!

Kinderboekenweekcircuit

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we met alle groepen uit Unit blauw een circuit gedaan. Alle opdrachten stonden in teken van het thema Vriendschap. Het was een hele leuke dag. De opdrachten waren: Bluebots, coachtekenen, drama en brievenschrijven.

Werken

Wij zijn in de klas bezig met hard werken. Samenwerken maar ook zelfstandig werken. We hebben het in de klas ook over waarom het belangrijk is dat we hard werken. Maar naast het harde werken wordt ook veel lol gemaakt. Zo zorgen we samen voor een fijne sfeer in de klas!

September

Leerlingenraad

Vandaag was de eerste vergadering van de leerlingenraad. We hebben gestemd. Darius gaat onze klas vertegenwoordigen in de leerlingenraad. De eerste vergadering ging super goed waar al veel van onze ideeën mee zijn genomen. Goed gedaan Darius!

Kinderpostzegels

Deze week halen wij zoveel mogelijk geld op voor andere kinderen. Dit doen wij met de kinderpostzegels. Vandaag kregen wij van juf Vivan en juf Inge de uitleg. Blijkt toch best moeilijk te zijn. Hopelijk halen we veel geld samen op.

Schimmelexperiment

Het klinkt misschien een beetje vies, en eigenlijk was dat ook wel een beetje. Maar onze schimmelexperiment was eigenlijk ook super interessant. Met als onderzoeksvraag: Zorgt viezigheid ervoor dat een boterham meer beschimmeld? De conclusie dat vooral de boterhammen waar water bij zit, veel schimmelde.

Grachtgevels

Tijdens het project de Gouden eeuw hebben we alles geleerd over trapgevels en klokgevels. We hebben ze zelfs tijdens de handvaardigheid les gemaakt met klei.

Bovenbouwhouding

Vandaag mochten 4 kinderen uit onze klas mee gaan helpen bij de groep van Juf Heidi. Als je in de bovenbouw zit laat je altijd het goede voorbeeld zien en help je andere kinderen. Deze 4 jongens hebben dat super goed laten zien. Ga zo door!

Eerste weken

De eerste week zit er alweer op. Wat een leuke start hebben wij samen gemaakt. We hebben al veel gelachen en geleerd van elkaar. Samen gaan wij er een super jaar van maken!

Samenwerken in de gymles

De gouden Eeuw

Welkom

Welkom op de groepspagina van Unit Blauw groep van Vivan. Gezellig dat jullie een kijkje nemen op onze pagina. Onze groep bestaat uit 16 personen: 16 Leerlingen en juf Vivan. Daarnaast krijgen wij ook hulp van juf Helma.
Op onze pagina komen verschillende dingen te staan wat wij doen en meemaken.

Groetjes,
Unit Blauw groep van juf Vivan

Deze diashow vereist JavaScript.