Kamp schoolverlaters 2021

Helma van de VenAlgemeen

Vorige week was het dan eindelijk zover, het KAMP. Wat had iedereen er zin in. Drie dagen samen op kamp met de schoolverlaters. Samen leuke dingen doen en mooie herinneringen maken.

Op het moment dat we bij school werden uitgezwaaid, begon het kamp al. We zijn op de fiets naar de kampeerboerderij ’t Uilenest gegaan. Wat hebben we een geluk gehad met het prachtige weer, waardoor het spel ‘badjes slagbal’ geen straf was om te doen. Lekker met water spelen en heel veel gelachen, want bij ‘badjes slagbal’ moet je rennen over een ingezeepte baan. Dat is niet altijd makkelijk, en dan glijdt er weleens iemand uit. We konden bijkomen van het lachen tijdens de heerlijke maaltijd.

In de avond stond het smokkelspel op de planning. De kinderen hebben geprobeerd om goud, zilver en geld te smokkelen. Daar waren ze heel goed in, want er was zelfs iemand bij die miljoenen aan geld had gesmokkeld. Na het kampvuur gingen de kinderen naar bed. Een warme en leuke dag.

De volgende dag gingen we naar Klimrijk. Na de fietstocht zijn de kinderen de bomen in gegaan. De kinderen hebben grenzen verlegd en knappe dingen laten zien. Het was een ervaring waarbij de kinderen angsten hebben overwonnen, en plezier hebben gehad. In de avond was het casino geopend voor alle kinderen. De kinderen hebben geld verdiend door spellen te spelen zoals de fruitmachine, memory, roulette, etc. Het kind met het meest verdiende geld had wel 211 euro bij elkaar gespeeld. Op de laatste dag hebben we alles opgeruimd, en konden we zien dat we ontzettend behulpzame kinderen mee hadden genomen op kamp. Iedereen heeft elkaar geholpen!

Daarna zijn we weer naar school gefietst en was het tijd voor een welverdiend rustig weekend.

Het was een zonnig, gezellig en fantastisch kamp! Bedankt lieve kinderen, we gaan jullie missen!

 

Deze slideshow vereist JavaScript.