Staken

Lianne BonteAlgemeen

Afgelopen donderdag en vrijdag was ook onze school dicht in verband met de aangekondigde stakingsactie. Vrijdag zijn we  met alle basisscholen van ons bestuur (SKPO) samen gekomen. We zijn vanaf het stadhuis via een ommetje naar het Parktheater gelopen.

In het Parktheater hebben we een lezing gehad van Sjef Drummen. Deze meneer is directeur geweest van een middelbare school in Roermond. Deze school heeft een andere manier van kijken naar onderwijs en hij heeft ons verteld over zijn visie.
Na deze lezing zijn alle collega’s van al die 36 basisscholen door elkaar gehusseld en hebben we met elkaar gesproken over een aantal onderwerpen die nu spelen op de basisscholen. Bijvoorbeeld welke oplossingen kun je bedenken als je als school volgend jaar ineens 2 fulltime leerkrachten te kort hebt (want dat is helaas wel de toekomst). Door met andere collega’s te praten over hun oplossingen krijg je weer nieuwe ideeën. Ook de vraag hoe krijgen we nieuwe collega’s binnen het onderwijs kwam aanbod. Zowel jonge studenten als zij-instromers. Ben je geïnteresseerd om te kijken of basisschool juf of meester iets voor je is. Kom gerust eens binnen voor een praatje.