Week van de mediawijsheid

Kim van de LaakAlgemeen

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games, smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken onze leerlingen tijdens de week van de Mediawijsheid (8 tot en met 15 november). Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media.

Het thema van de campagneweek luidt: ‘Aan of Uit?’. Tijdens deze week roept Netwerk Mediawijsheid leraren, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Kijk voor meer informatie op website: www.weekvandemediawijsheid.nl

In de onderbouw zijn de leerlingen bezig met een mediaspel, in de middenbouw halen de leerlingen het diploma Veilig Internet. In de bovenbouw zijn de leerlingen druk bezig met het spel Mediamasters, om aan het einde van de week het Mediamasterscertificaat te behalen. Kortom een leuke maar vooral leerzame week voor onze leerkrachten en leerlingen.