vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Gym

Samenwerken

De eerste gymlessen van het nieuwe schooljaar staan in het teken van samenwerken. Elkaar beter leren kennen door samen de activiteiten uit te voeren.

Beweegbaan

Een leuke en uitdagende opstelling waarin verschillende grondvormen van bewegen zoals; balanceren, glijden, klimmen/klauteren, rollen, springen worden geoefend.

Schommelen

Als afsluiting van de les zwaaien en schommelen met alle kinderen samen op de familieschommel.

Klimmen/klauteren

‘De matten wiebelen!’ Klim in de hangende mat en door goed samen te werken kan je in de andere hangende mat klimmen.

Stoeispelen

Stoeispelen zijn leuk zolang we ons goed houden aan de afspraken die we vooraf maken. Met verschillende spelen konden we duwen en trekken aan een tegenstander om deze uit balans te brengen.

Pietengym

Om het pietendiploma te verdienen hebben we moeten zwaaien, kruipen, balanceren, diepspringen, klimmen en klauteren. Een spannend parcours waarin we konden laten zien dat we echte hulppieten zijn!

Ringzwaaien

Zwaaien aan de ringen is moeilijk, maar ontzettend leuk en uitdagend. Om het goed te oefenen stond deze hele les ringzwaaien centraal. Leerlingen vergroten/onderhouden de zwaai en zoals de foto’s laten zien lukte dat al heel goed.

Wervelwind

Een wervelwind is omhoog wervelende lucht. In de gymzaal hebben leerlingen uit Unit rood en geel zo hard gerend dat er één ontstond! Je kon dit zien aan het blaadje op het whiteboard wat op en neer bewoog.

Welkom

Leuk dat je kijkt op de pagina over de gymlessen. De scholen zijn weer begonnen en we gaan er allemaal een sportief schooljaar van maken! Op de pagina Naschools sporten kun je informatie vinden over de activiteiten die we daar doen. Groetjes van meester Jos.