‘Beweeg je slim met RekenGym!’

Jacky KlerkxAlgemeen

RekenGym
Op het schoolplein van de reis van Brandaan wordt er komende weken buiten gerekend. Als gymjuf vind ik het heel belangrijk dat kinderen regelmatig sporten en genoeg bewegen. Helaas wordt er veel minder buiten gespeeld door de spelletjes op tablets of telefoons en ook op diverse basisscholen werken de leerlingen al met computers en tablets. Als tegenhanger van alle digitale hulpmiddelen heb ik RekenGym ontwikkeld.

Wat is RekenGym?
Om goed te kunnen leren, hebben je hersenen zuurstof nodig en dat krijgen ze als je beweegt! Door iedere dag aan RekenGym te doen, kan je dus straks beter rekenen!
De juffen en de meester van de groepen Blauw nemen de leerlingen (bijna) iedere dag 10 minuten mee naar buiten om de basisbewerkingen van rekenen te oefenen. Dit zijn dus alleen de tafels, de deeltafels, optel- & aftreksommen tot 20. Als je deze basis-sommen heel SNEL kan maken, wordt het rekenen namelijk makkelijker. En dat geldt voor iedereen.
RekenGym bestaat uit verschillende rekenspellen, zoals Somlopen, DobbelSom en Getalbal. Ook krijgen sommige leerlingen een tennisbal mee naar huis, waarmee ze iedere dag extra kunnen oefenen, met hun vader/moeder of broer/zus/vriendjes. Of eventueel tegen de muur.

Elke keer als de leerlingen naar buiten zijn geweest, wordt er afgesloten met het ‘Minuutje Mindfulness’. Je zit rustig aan je tafeltje en doet even niks. Je let alleen op je adem. De leerlingen worden er, na actief buiten te zijn geweest, weer rustig van, zodat ze daarna rustig door kunnen gaan met de volgende les. Door veel leerlingen wordt dit als zeer prettig ervaren.

Met veel enthousiasme zie ik de juffen en de meester de leerlingen begeleiden in deze rekenspellen en ik verwacht dat alle leerlingen veel bewegend rekenplezier hebben de komende weken!

Sportieve groetjes,
Juul Wijnen
www.rekengym.nl