Juni

Het CKE project in de klas was voor ons ‘portretfotografie’. een hele week gingenw e hier mee aan de slag. We kregen de opdracht om ons portret in drie delen te maken: je benen, je buik en handen (in je handen moest je een voorwerp houden wat bij jouw droom hoort, of wat iets wat je graag doet) en een foto van je hoofd. Uiteindelijk kregen we drie lossen foto’s waar we één foto van moesten maken. Wat een mooi en kunstzinnig resultaat! Wij zijn trots hoor!

 

 

We mochten met de hele school meedoen aan het project ’tekenen voor vrijheid’. Alle groepen hadden één tekening gemaakt rondom het thema ‘vrijheid’. Deze tekeningen werden gebruikt om een muziekstuk bij te componeren en van alle tekeningen werd een bewegende film gemaakt die dan bij het muziekstuk getoond werd. Dus met de hele school in de bus naar het muziektheater om daar te kijken naar de show! Dat was een heel avontuur! En heel eerlijk….onze tekening as echt wel de mooiste…!!

Mei

WIJ ZIJN ONDERNEMERS!!
Ons schoolproject van dit jaar…
Eerst in de klas aan de slag rondom geld: hoe wordt gemaakt, waar geef je het aan uit, sparen, vaste lasten. Ook hebben we het gehad over reclame maken. Hierna konden we zelf aan de slag met onze eigen onderneming! We zijn gaan samenwerken met de kinderen van blauw 3 zodat we gezamenlijk 2 ondernemingen kregen; de sportschool en de beautysalon. Op donderdag 2 juni was het zo ver…de afsluiting! Alle belangstellenden kregen bij binnenkomst heus Brandaangeld wat ze mochten uitgeven bij de verschillende ondernemingen in de school. Onze sportschool en beautysalon waren in ieder geval een GROOT succes!!

 

 

 

SCHOOLKAMP!!!!! Wat hebben we het LEUK gehad!! Het was een heerlijk kamp met gave opdrachten! Op maandag smokkelspel, spannend in het donker in het bos, op dinsdag klimrijk en casino en op woensdag laser gamen en nog veeeel meeeeeeer!! Wij  hebben genoten!!

April

Er stond iets nieuws op het prgramma…de talentmiddag!! Op deze middagen zijn er 5 verschillende opdrachten waar je uit kunt kiezen. Deze ronde kon je proefjes doen, een zelfverdedigingscursus volgen, koken, een boomhut knutselen of dansjes van tiktok doen. We starten met proeftuintjes, dan krijg je van elke opdracht kort een opdracht zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten. Na de proeftuintje smakk je een keuze en ga je daar drie middagen mee aan de slag. Als je voor blauw 2 koos, ging je een boomhut knutselen. Supertof!

Deze slideshow vereist JavaScript.

De buitenlesdag stond dit jaar gepland op dinsdag 5 april. We moesten het weer goed in de gaten houden, want tussen de buien door konden we buiten een les gaan volgen. De juf had een les gemaakt over woordsoorten. De hele speelplaats hing vol met kaartjes waar woorden op stonden. Deze woorden moest je dan op de goede plek zetten.  Er waren: zelfstandig naamwoorden, lidwoorden, werkwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en voorzetsels. Ondanks het regenachtige weer, was het wel fijn om een taalopdracht buiten te doen. Lekker in beweging in de buitenlucht!

 

Maart

Yesssss!! Een uitstapje naar de Ontdekfabriek!! Een hele ochtend leren en ontdekken. De ochtend begon met een film. Hierna werden we in 2 groepen verdeeld. De ene groep startte met een film maken voor een ‘green screen’. De andere opdracht was een boot maken van piepschuim, dat viel nog niet mee!! Al met al een hele gezellige maar ook leerzame ontdek ochtend!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Februari

Na weken oefenen, thuis en op school, een PowerPoint presentatie maken van een land en deze presenteren was het deze week tijd voor de topo toets Europa!! De juf had nog een leuk Zweeds loopspel gevonden, zodat we de landen en hoofdsteden nog een keer konden oefenen. een paar herkansingen en ook een paar tienen, maar uiteindelijk heeft iedereen de topo toets Europa gehaald!!

December

De laatste schooldag van het jaar was erg gezellig en ook een beetje verdrietig. We hebben kerstukjes gemaakt, een gezellige kerstlunch gehad, een leuke kahoot van juf Lisa en geluisterd naar kerstverhalen. Op het einde van de dag was het zo ver…het afscheid van juf Lisa…we zullen haar allemaal gaan missen! Ze was erg blij met ons vriendenboekje en de lekkere dingen die we voor haar gekocht hadden. We wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe groep op de Wilakkers. Ze heeft beloofd om er op de afscheidsavond even bij te zijn!

We hebben de klas heel gezellig aangekleed. Elke ochtend starten we met een haardvuur op het bord, de lampjes aan en ook ons eigen kaarsje op onze tafel gaat aan. De juf leest een kerstverhaal voor en zo starten we samen de dag heel kerstig. De leervakken hebben ook een kerst sausje. Zo hebben we kerst sommen, kerst spelling met rebussen en Engelse les onder andere gehad. Bij deze Engelse les leerden we Rudolph the red nose reindeer zingen, dus hebben we ‘m ook maar meteen geknutseld. Toch weer ’n leuk gezicht!

Heerlijk genoten van een gezellige dag surprise in de klas!! Wat hadden we mooie dingen gemaakt, gedicht en gekocht voor elkaar….Piet Kim en Piet Lisa waren erg trots op de klas!! Nog even na genieten met alle foto’s!!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

November

Deze maand staat in onder andere in het teken van 5 december…deze Sinterklaastijd is een gezellige, maar ook drukke tijd. Voor juffen is het dé kans om allerlei leuke dingen te doen in de klas die neet een beetje anders zijn, maar waarbij de kinderen toch aan het leren zijn. Zoals propjesdictee Sinterklaas woorden. Of een leescircuit met Sinterklaasverhalen, racelezen met Sintwoorden en een woordzoeker. En natuurlijk de weektaak (zelfstandig werken) helemaal gevuld met Sintopdrachten. Wat dacht je van en alfabet met Sintwoorden..? Dat valt nog niet mee hoor! Ook een heuse Sinterklaasquizzzz staat nog op het programma en afgelopen week hadden we buiten een Zweeds loopspel met vragen over de Goedheiligman. Hieronder wat foto’s…wij genieten van deze tijd en we hebben zin in de surprise!!

Oktober

KINDERBOEKENWEEK

Bij deze de foto’s van het big book. De kinderen hebben hard gewerkt aan hun werkstuk over het gekozen beroep. In de klas hebben we ze besproken aan de hand van de vragen: wat heb ik geleerd over mijn beroep? hoe vond ik het werken aan het bigbook? welke tips en tops kan ik mezelf geven? Ook hadden we een inzetmeter ingevuld.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deze afgelopen weken hebben we op school een project gedaan rondom de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was ‘worden wat je wil!’ Een superleuk thema dat mooi aansluit op onze schoolverlatersprocedure. Wat wil je eigenlijk later worden? En wat heb je daar voor nodig? Of welke opleiding moet je volgen? Deze vragen hebben we beantwoord in ons ‘bigbook’. Een nieuwe werkstuk vorm. En wat een mooie resultaten! Komende week gaan we ze nog presenteren en zetten we de foto’s online.
Ook hebben we een zelfbedachte robot gemaakt, een bodyguard robot, en deze gepresenteerd aan de school. Hieronder volgen de foto’s. Wat zijn we trots op onze kinderen van blauw 2!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

NIO
Deze week al de eerste stap in het schoolverlaters proces, namelijk het maken van de NIO. Deze toets is een test die je IQ bepaalt. Spannend!! De kinderen zijn volop in concentratie en werken kei hard. Superknap! Wij zijn trots op deze kanjers!!

De jaarlijkse sportdag was een groot succes! Voor het eerst hielden we de sportdag aan het begin van het schooljaar en dat is zeker bevallen. De plek, Eindhoven Op Noord, is een fijne plek om flink te sporten, touwtrekken, sprinten, dansen en nog meer. Hieronder de foto’s..!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

September

De eerste week zit er weer op! Het is altijd even wennen in het begin…vroeg opstaan…er moet weer van alles…maaaaarrrr we hebben een supergezellige fijne eerste week gehad! Juf Kim en juf Lisa zijn supertrots op onze kinderen! We zagen al hele goede samenwerkingsopdrachten, er werd overlegd en ook wel goed geluisterd naar elkaar. Het was soms wel erg gezellig, maar als we vroegen om stilte werd daar snel op gereageerd. Er zijn al vele euro’s verdiend die de kinderen in kunnen ruilen voor beloningen. Vanaf volgende week gaan we nog meer aan ‘het echte werk’ beginnen.

De eerste week doen we allerlei leuke opdrachten om elkaar te leren kennen en om het samenwerken en overleggen te oefenen…

De eerste gymlessen met meneer Jos staan in het teken van samenwerken…supertoffe lessen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Lekker lego bouwen…nee hoor…het is een heuse challenge!! Maak een huis, maak een hoge toren, poeh…das toch hard werken!

Deze slideshow vereist JavaScript.

We zijn weer begonnen!!!

Samen met juf Kim (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Lisa (donderdag en vrijdag) hebben de leerlingen een super fijne eerste week gehad.

Juf Sanne is momenteel met zwangerschapsverlof en zal er na de kerstvakantie weer zijn. Tot die tijd werkt juf Lisa op donderdag en vrijdag in onze groep.