De juffen van geel 1:

juf Wendy (ma-di-woe) en juf Linda (do-vr)

 

Juli
Fijne vakantie!!!!!!
De laatste schoolweek

Deze laatste week hebben we nog allerlei leuke dingen gedaan. We zijn gaan picknicken, zijn naar ‘de blauwe speeltuin’ geweest, we hadden nog een filmmiddag met popcorn verdiend, we zijn met de gele gang naar het Johan Cruijff-veldje geweest en er kwam een frietkar. Ook hebben we samen de klas gepoetst en opgeruimd. Het was een leuke laatste schoolweek.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Talent middag

De afgelopen weken hebben de kinderen eerst allerlei dingen uit kunnen proberen en daarna voor 3 weken een activiteit gekozen. Er is geschilderd, in de moestuin gewerkt, met apparaten geknutseld, gevoetbald en gedanst. Vandaag was alweer de laatste keer. De techniek groep heeft vandaag geleerd hoe je met een lijmpistool werkt en hoe je moet solderen. De schilder-groep heeft een echt graffiti werkstuk gemaakt. De moestuin-groep kwam terug met heerlijk geurende lavendel zakjes. De voetbal-groep kreeg een leuke voetbal clinic en de dans-groep heeft een dans voorbereid voor de laatste schooldag. Alle kinderen waren enthousiast. Wat is er hard gewerkt en veel geleerd!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Beloning van de gang: brandaantjes

Vandaag was het dan eindelijk zover. Na maanden sparen had de gele gang voldoende brandaantjes verdiend voor hun beloning. Ze hebben heerlijk in verschillende klassen games gespeeld op telefoon, tablet of device van school. Ook werden er tussendoor bordspellen gedaan en hebben we een ijs-moment gehad. Het was een gezellige middag!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Light graffiti

Afgelopen weken zijn we bezig geweest met een project van het CKE. We hebben kunst met een fototoestel en lampen gemaakt. Drie woensdagen kwam Merel bij ons in de klas. het lokaal werd dan erg donker gemaakt. Daarna aan de slag, nadenken wat voor kunst wil ik maken met de lamp! De resultaten zijn er bijzonder….kijk maar mee!

Schoolreisje Duinoord

Vandaag gingen we met de gele gang op schoolreis naar Duinoord. Duinoord is hét all-in speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Zowel binnen als buiten valt er een hoop te beleven: van GPS-tocht tot spectaculair klimbos, van tokkelbaan tot springkussens en van voetbalveldjes tot quadbaan. We hebben prachtig weer gehad en heerlijk gespeeld en gegeten! Moe maar voldaan gingen we weer naar huis!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Juni
Bezoek muziekgebouw Eindhoven

Een tijdje geleden hebben we met de hele school tekeningen gemaakt die over vrijheid gaan. Deze tekeningen zijn bewerkt en er is een film van gemaakt. Vandaag mochten we met de bus naar het muziekgebouw Eindhoven om onze film te bekijken. Eerst met de bus naar de stad, dat was al een heel avontuur. De film was erg mooi….en onze tekening kwam als eerste!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het prehistorisch dorp

Vandaag zijn we met de hele gele gang naar het prehistorisch dorp geweest. Het was warm, maar vooral leuk en leerzaam. Een mevrouw vertelde ons van alles over waar de mensen woonden en hoe ze werkten. Dit hebben we gedaan:
– vuur maken & thee
– hout zagen en klieven
– kano varen
– speerwerpen
– graan malen

We hebben veel geleerd. De mensen moesten vroeger hard werken om voldoende eten & drinken te kunnen hebben. Ook werkten ze veel buiten, omdat de huizen binnen erg donker waren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hard werken & ontspannen

In geel 1 wordt hard gewerkt.

Tussendoor is er ook tijd om te ontspannen.

Schoolproject: Wij zijn ondernemers

Op donderdag 2 juni was de afsluiting van het schoolproject. Alle klassen waren een eigen onderneming begonnen. In geel 1 werden we een sleutelhanger fabriek. We hebben bedacht wat we moesten inkopen en wat dat kost. We hebben flyers/posters gemaakt om te laten weten wat we verkopen. En tijdens de afsluiting hebben we om de beurt bij de kassa gezeten om uit te rekenen hoeveel mensen moesten betalen en hoeveel wisselgeld ze terug kregen. Het was erg leuk en gezellig. Alle sleutelhangers zijn verkocht. In onze klas was ook een boeken/spelletjeswinkel.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voorlezen

Na lang oefenen in de klas was het vandaag dan zover; we mochten voorlezen in de rode gang! Spannend maar ook erg leuk!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mei
Samenwerken in de gymles

Tijdens de gymles is er veel aandacht voor samen werken en samen leren. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van breinhelden: doorzetkracht, buigkracht, gevoelskracht etc. Bij de gymles heb je namelijk vaak te maken met winnen/verliezen óf fysiek jezelf uitdagen.

Bezoekje onderneming de Frituurhal

Op school zijn we met het thema ondernemers bezig; alle klassen starten zelf een onderneming.  Vandaag zijn we naar frituur “de Frituurhal” geweest om eens te kijken hoe deze onderneming werkt. Wat moet je inkopen en doen om een frietje te verkopen en hoe maak je dan winst? De kinderen hebben daarnaast ook weer hard gespaard voor een klassenbeloning en laat die beloning nou net frietjes eten zijn 😉 Dat kwam dus goed uit. Na een rondleiding en zelf frietjes snijden mochten we ze natuurlijk ook proeven….en lekker dat dat was!!!!

Hier van alle kinderen een foto dat we onze eigen frietjes snijden!

Deze slideshow vereist JavaScript.

April
Paasviering

Vandaag hebben we samen Pasen gevierd. We zijn begonnen met de vraag waarom we Pasen vieren en daar een korte film over gekeken. De rest van de dag hebben we geknutseld, een paas-speurtocht gelopen, chocolade eieren gegeten, getekend over het thema “vrijheid”, onze verdiende scherm-tijd gehad, voor moederdag geknutseld en geoefend voor de Koningsdag dans. Het was een drukke en gezellige dag.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Toneel spelen: inspringtheater

Bij de les van Breinhelden hebben we geoefend met onze buig-kracht. Elk groepje mocht een toneelstukje verzinnen. Als de juf in haar handen klapte, moest het groepje bevriezen. De kinderen die aan het kijken waren mochten bedenken hoe het verhaal af zou lopen. Daarna mocht 1 iemand uit het publiek van plaats wisselen met iemand op het toneel. De kinderen hebben leuk gespeeld en allemaal goed hun buigkracht ingezet. Want ja, soms gaat het verhaal anders dan dat jij met je groepje had bedacht.

Zaklamp lezen

Het blijft leuk…zaklamp lezen! En wat maken we zo veel leesmeters!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Maart
Muziek maken met potten en pannen

Op dit moment zijn we met geel 1 en geel 4 bezig met een lessenserie van het CKE. We leren ritmes spelen en samen muziek maken. Dat is soms best lastig, maar lukt vaak al heel goed!

Zagen en schilderen

De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met het maken van een tulp van hout. Eerst hebben we met een figuurzaag gezaagd en daarna alle randen glad gemaakt met schuurpapier. Wie durfde mocht zelf met een kolomboor gaatjes maken voor de steel van de tulp. Nadat de tulpen in elkaar waren gezet, hebben we ze mooi geschilderd.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Pannenkoekendag

Op vrijdag 18 maart is het Pannekoekendag. Voor ons een goede reden om vandaag pannenkoeken te bakken. Maar we bakken een keer pannenkoeken op een andere manier. We maken ze namelijk met havermout en banaan. Het zelf bakken is natuurlijk een feestje.

Maar het opeten van de pannenkoeken was het allerleukste…en lekkerste:-)

Februari
Carnaval

Wat was het weer gezellig vrijdag 25 februari. Iedereen was verkleed en via de elf-spelen-route hebben we ons prima vermaakt. Natuurlijk kon de polonaise daarbij niet ontbreken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Lol met de serpentines van Diego in de klas.

Ook namen we vrijdag 25 februari afscheid van juf Jacky. Ze kreeg van alle kinderen een mooie medaille omgehangen.

Koken

De kinderen van geel 1 hebben met de klas gespaard voor “pizza maken”. We hebben in groepjes stap voor stap het recept uitgevoerd. Veel kinderen wisten nog wat “gist” is van het broodjes bakken. Voor de groepjes was goed lezen en samenwerken een belangrijk doel. De pizza’s zijn erg goed gelukt en waren heerlijk!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wetenschap & techniek

In de klas zijn we vandaag druk bezig geweest met de electro kisten. In 2-tallen hebben we stroomkringen gebouwd. Bij één opdracht konden we zelfs iets echt laten vliegen. We gaan hier zeker nog een keer mee werken.

Woordenschat

Afgelopen weken zijn we bezig geweest met de woorden die horen bij WONEN. We hebben zelfs ons eigen huis geknutseld. Nu missen we nog 1 kamertje in het huis…kun jij zien welk kamertje dat is????

Bouwen

We spelen momenteel graag met de kapla en de dieren. Vooral het bouwen van dierentuinen is populair. Kijk deze 3 eens trots kijken!

Kiestijd

Elke dag hebben we kiestijd; zelf iets kiezen om te doen. We oefenen in het samenspelen en zo spelen we elke dag met een ander klasgenootje! Vandaag was het weer zo gezellig…..

Januari 2022
Broodjes bakken

Bij taal zijn we de afgelopen weken bezig geweest met woorden die met eten en drinken te maken hebben. We hebben heel veel geleerd met behulp van de schijf van 5.

Vandaag gingen we een lunch maken met iets uit alle vakjes van de schijf van 5. We zijn begonnen met het bakken van brood, maar hoe kom je nou aan het bloem? We hebben eerst tarwekorrels gemalen om meel te krijgen. Na het zeven hiervan krijg je bloem.

In groepjes moesten we zelf alle spullen verzamelen, recept lezen en het deeg voor het brood maken!

Toen dit aan het rijzen was zijn we in circuitvorm bezig geweest met alle woorden van eten en drinken! 1 groepje deed mee met een bingo, wat zie je en kleur dat op je kaart. Een ander groepje moest met een blinddoek om voelen welke groenten/ fruit het was. En het laatste groepje ging met de beebots aan de slag.

Toen waren onze broodjes gebakken! Nu nog lekker beleggen met de schijf van 5: eerst boter, toen sla en komkommer, daar bovenop een plakje kaas ( en voor de liefhebbers ham) en tot slot plakjes ei erop! Nu hebben we een broodje gezond met uit alle vakjes iets! En lekker dat het was….smullen maar!!!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tekenen

Vandaag hebben we via een stappenplan een winter-stippentekening gemaakt. Eerst zelf een rondje knippen, daarna tekenen en ten slotte met verf & wattenstaafjes de tekening vullen met stippen.

Samen bouwen

Wat is het toch leuk en spannend om samen een hoge toren te bouwen.

Nieuwsjaar

Wij wensen alle ouders/verzorgers en kinderen een gezond en mooi 2022!!!!

December 2021
Kerstfeest

Vandaag hebben we er samen een gezellige dag van gemaakt. We hebben gekookt, het kerstverhaal gelezen, samen geluncht, de verjaardag van de juf gevierd en de klas opgeruimd. Hopelijk krijgt iedereen een fijne vakantie!!!

Glas-in-lood-koekjes

Vandaag was het weer tijd om te koken. We hebben glas-in-lood-koekjes gemaakt. Met een stappenplan hebben we deeg, koekjes en botercrème gemaakt. Pas wanneer we de juf konden vertellen wat we nodig hadden en hoeveel, kregen we de spullen mee. Wat deed elk groepje dat goed! Ook moesten we veel buigkracht hebben, omdat je om de beurt aan de beurt was om iets te doen. Ook dat lukt goed. De koekjes zijn heel mooi geworden en smaken lekker!

Deze slideshow vereist JavaScript.

kerstcircuit

Vandaag hebben we aan het eind van de ochtend een kerstcircuit gedaan. Bij het circuit stond een kerstmuziekje aan en hebben we lekker gesnoept van een kerstkransje. Wat hebben we allemaal gedaan bij het kerstcircuit? We hebben vuurwerkpijlen geknutseld, we hebben een kerstmannetje geknutseld, een kerstkaart voor elkaar gemaakt/geschreven en even lekker op de computer kerstspelletjes gedaan.

Het was een gezellige ochtend!

Kerstboompjes knutselen

De kinderen hebben vandaag met een stappenplan een kerstboom geknutseld. Ze zijn erg goed gelukt!

Sint in de klas

Vandaag kwam Sint met zijn pieten ook nog even langs in geel 1. Dat was gezellig! Diego mocht voorlezen en Ibtissam, Ruaa, Genesis en Nona hadden een prachtige tekening voor Sinterklaar gemaakt. Ook kregen we nog een cadeau voor de klas. Een leuk spel dat we samen kunnen spelen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Surprise

Vandaag was het dan eindelijk zo ver; Surprise! We deden een spel om te kijken wie een surprise mocht pakken en open maken. Wat was er mooi geknutseld en ook de rijmpjes waren knap gemaakt. Daarna hebben we fijn met alle nieuwe cadeautjes gespeeld.

De rest van de ochtend en middag hebben we opdrachten van de bingokaart gedaan, film gekeken, gespeeld en opgeruimd.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Spelletjes met pepernoten

Vandaag gingen we spelletjes doen met Pepernoten. Je kunt er dus ook mee spelen in de plaats van alleen opsnoepen 😉

De eerste opdracht was om een pepernoot te laten balanceren op je vinger. Lukt dat goed, leg je er een pepernoot bij. Dit was me toch moeilijk…..

Daarna een toren van pepernoten maken. Wie kan de hoogste toren maken? Die pepernoten blijven natuurlijk niet goed staan! Uiteindelijk is het Belinay gelukt een toren van 10 pepernoten te maken, de hoogste toren van de klas.

Tot slot hebben we nog een piramide van pepernoten gemaakt, de eerste letter van onze naam, de mijter van de Sint en we mochten zelf een kunstwerk van pepernoten maken! En aan het eind mochten we er gelukkig ook nog van snoepen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

November 2021
Pietjes knutselen
Schoenen kleien

Deze week mogen wij op school onze schoen zetten. Dit doen wij natuurlijk maar al te graag! Dus druk bezig om een mooie schoen te kleien. Vinden jullie ze niet mooi geworden?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Pepernoten challenge

Vandaag, vrijdag 26 november, hadden we op school een echte wedstrijd. We gingen kijken welke klas de meester/juf het snelste óf het mooiste om kon trekken met pepernoten. Helaas hebben wij niet gewonnen, maar het was wel heel leuk. Blauw 2 was het snelste en blauw 4 had de mooiste omtrek.

Samen oefenen in de klas

Pepernoten bakken

Op donderdag 25 november hebben wij pepernoten gebakken. We hebben eerst bekeken en benoemd wat we allemaal nodig hebben. Daarna hebben we in groepjes het recept gelezen en uitgevoerd. We kregen pas de spullen van de juf mee als we konden vertellen wat het was en hoeveel we ervan nodig hadden. Ook moesten we alles afwegen en zelf kneden. De pepernoten smaakten heeeeeeel lekker!

Knutselen over de herfst

In de klas werken we over het thema herfst. Daar horen ook spinnen en spinnenwebben bij. We hebben webben gemaakt van lijm, zout en ecoline. De spinnen zijn van ijzerdraad en strijkkralen. Onze disco-webben en disco-spinnen hebben een mooie plek in de witte gang gekregen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Slijm maken

Vandaag kwamen 2 van de drie dochters van juf Wendy samen met ons slijm maken. Wat was dat leuk…en plakkerig aan onze handen!!!!

Maar het is ons gelukt en we gingen vanmiddag allemaal met een bakje slijm naar huis.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nationaal schoolontbijt

Op woensdag 3 november deden we met het nationale schoolontbijt mee. Thuis niet ontbijten maar lekker samen met de klas….

Naar het bos

Helaas kon Belinay niet met ons mee naar het bos omdat ze met beide voeten in het gips zit. Na de wandeling hebben we wel allemaal onze naam op het gips mogen schrijven.

Vandaag hebben we met de klas een boswandeling gemaakt. We waren op zoek naar dingen die horen bij de herfst! Zo leerden we veel nieuwe woorden kennen!

In de klas hebben we daarna een mooie herfsthoek gemaakt!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Oktober 2021
Appelmoes & Appelflappen

Na de vakantie starten we met het thema herfst. Om alvast in de sfeer te komen hebben we vandaag appelmoes en appelflappen gebakken! Wat een werk om alle appels te schillen en in kleine stukjes te snijden. Maar wat was het resultaat lekker en wat rook het naar herfst in de klas…jammer dat we nog geen geur computer hebben 😉

Deze slideshow vereist JavaScript.

Afscheid Nisä

Vandaag was Nisä voor het laatst bij ons in de klas. Ze gaat na de herfstvakantie op haar nieuwe school beginnen. Alle kinderen kregen een tasje met lekkers van Nisä. Nisä kreeg ook nog cadeautjes van de klas. We hebben nagels gelakt, geknuffeld en al het lekkers opgegeten. Nisä, veel plezier op je nieuwe school!!!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onthulling schoollogo

Deze week hadden we alle ramen mooi versierd met bootjes. Deze hadden we zelf gevouwen en versierd. Vandaag hebben we het nieuwe schoollogo voor het eerst gezien. Eerst las meneer Geert een verhaal voor over “de reis van Brandaan”. Daarna werd het nieuwe logo achter het doek vandaag “getoverd”. In de klas kregen we daarna taart & een drinkfles met het nieuwe logo erop. Dat was lekker en leuk!!!

Doe wat je wil middag

Donderdag 21 oktober hadden we weer een doe wat je wil middag. Deze keer was er ook weer van alles te doen en te kiezen:
– vliegtuigjes vouwen
– soep eten in het restaurant van geel 3
– bouwen en spelletjes doen
– tot rust komen in het stiltelokaal
Het was weer erg leuk en de kinderen hebben zich prima vermaakt.

Mini sportdag

Door corona hadden de kinderen van geel 1 de sportdag gemist. Donderdag 21 oktober hebben wij daarom met de klas een eigen mini-sportdag gehouden. Omdat het slecht weer was, mochten we in de speelzaal. Daar hebben we allerlei leuke spelletjes gedaan. We moesten steeds als team samenwerken. Dat ging heeeeeel goed.

Afsluiting kinderboekenweek

Vrijdag 22 oktober was de afsluiting van de kinderboekenweek. Er werden liedjes gezongen, raadsels voorgelezen en zelfbedachte robots gepresenteerd. Het was een mooie en gezellige afsluiting. Tara las namens geel 1 het raadsel voor. Ibtissam, Genesis en Nona hebben met een toneelstukje uitgebeeld welk beroep het was.

Kinderboekenweek

Afgelopen twee weken zijn we druk bezig geweest met de Kinderboekenweek en het thema was: “worden wat je wil”

Waar zijn we dan toch zo druk mee geweest? Als eerste hebben we naar een toneelstuk in de hal gekeken over beroepen! Dit was wel grappig want wie kon er nou de fiets van juf Heidi maken? De kok en de kapper konden het niet maar gelukkig hadden we ook een fietsenmaker en die kon het wel!

Daarnaast hebben we lekker vaak gelezen in de klas (met een zaklamp) en in de leeshoek in de hal werden we ook nog een paar keer voorgelezen! Heerlijk zitten op de bank en luisteren naar het verhaal van dokter Vos.

We hebben tijdens de taallessen ook heel veel beroepen leren kennen. Daarna mochten we toneelstukjes van beroepen spelen en ook nog een beroep uitbeelden….kunnen jullie zien wat we uitbeelden????

Deze slideshow vereist JavaScript.

En tot slot hebben we ook nog bezoek gehad van een politieagent en een verpleegster. De politieagent vertelde vanalles en we mochten ook vragen stellen. De verpleegster werkt op een afdeling waar baby’tjes in de couveuse liggen. We konden kleine luiertjes, speentjes zien en ook hier mochten we vragen stellen!

En nu is de Kinderboekenweek helaas weer voorbij! Wat hebben we veel ideeën gekregen over wat we later willen worden.

September 2021
Kiestijd

Als je hard werkt, moet je tussendoor ook ontspannen. Er werd fijn samen gespeeld.

Koken: havermoutkoekjes

Op vrijdag 24 september hebben we in geel 1 gekookt. Juf Helma was erbij om te helpen.
Eerst hebben we het recept bekeken. Daarna hebben we gekeken of we alle spullen voor het bakken en de koekjes hadden.
Voor het maken van de koekjes hebben we in groepjes dingen gewogen, gemixt, gekneed en gerold.
Toen de koekjes klaar waren hebben we ze natuurlijk geproefd. We vonden ze niet zo lekker…..ze waren een beetje flauw. Helaas….. We weten dat we er de volgende keer iets meer zout en een schepje zuiker bij moeten doen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Doe wat je wilt middag

Vrijdag 10 september hadden we een doe-wat-je-wilt-middag. Op die middag mochten de kinderen van de gele gang een uur lang zelf kiezen welke activiteit ze wilden doen. Ook mochten ze zelf bedenken hoe lang ze dit wilden doen. Ze konden kiezen uit:
– buitenspelen
– bouwen met constructiemateriaal
– spelletjes doen
– dansen & tekenen
– tot rust komen in het rustlokaal
Het was een gezellige middag. En alle kinderen hebben steeds netjes opgeruimd voordat ze wat anders gingen doen. Super!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

De leeshoek

In onze klas hebben we een mooie leeshoek.
MET EEN BOEKJE IN EEN HOEKJE

Kiestijd

Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben we 15 minuten kiestijd. In deze tijd plannen we zelf welke activiteit we doen. Dat kan samen of alleen.

Welkom in geel 1!!!

Hoi allemaal,

De zomervakantie zit erop. We gaan weer beginnen aan een nieuw schooljaar. Wij hebben er veel zin in!!!
We gaan samen op avontuur; kijken, luisteren, proeven, voelen, samenwerken, uitproberen, ontdekken en nog veel meer!
We gaan er SAMEN een mooi jaar van maken.

Gym: dinsdag & donderdag; korte broek, t-shirt, gymschoenen
Fruit & drinken (in een beker/fles): alle schooldagen
Brood & drinken (in een beker/fles): maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Groetjes  juf wendy (ma-di-woe) en juf Linda (do-vr)