vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Sportdag 2021

Vrijdag hebben de kinderen genoten van een onwijs leuke sportdag. We hadden geluk met het weer waardoor er flink gesport kon worden. Er waren verschillende toestellen klaargezet en voor de afwisseling speelde de kinderen af en toe ook een wedstrijd tegen elkaar. Tussendoor waren er ook een pauzes ingelast zodat de kinderen even konden bijkomen en op het eind was het tijd voor een lekker ijsje. Na een mooie ochtend gingen de kinderen met blije en vooral vermoeide gezichtjes weer naar huis toe.

Deze diashow vereist JavaScript.

Schoolreis rood 3, Opaspeeltuin in Tongelre

We hebben een hele leuke en gezellige dag gehad in de speeltuin. We hadden allemaal onze regenjassen mee, maar gelukkig hadden we de hele dag mooi weer! We hebben genoten samen met de kinderen uit rood 2 en rood 1.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Kamp schoolverlaters 2021

Vorige week was het dan eindelijk zover, het KAMP. Wat had iedereen er zin in. Drie dagen samen op kamp met de schoolverlaters. Samen leuke dingen doen en mooie herinneringen maken.

Op het moment dat we bij school werden uitgezwaaid, begon het kamp al. We zijn op de fiets naar de kampeerboerderij ’t Uilenest gegaan. Wat hebben we een geluk gehad met het prachtige weer, waardoor het spel ‘badjes slagbal’ geen straf was om te doen. Lekker met water spelen en heel veel gelachen, want bij ‘badjes slagbal’ moet je rennen over een ingezeepte baan. Dat is niet altijd makkelijk, en dan glijdt er weleens iemand uit. We konden bijkomen van het lachen tijdens de heerlijke maaltijd.

In de avond stond het smokkelspel op de planning. De kinderen hebben geprobeerd om goud, zilver en geld te smokkelen. Daar waren ze heel goed in, want er was zelfs iemand bij die miljoenen aan geld had gesmokkeld. Na het kampvuur gingen de kinderen naar bed. Een warme en leuke dag.

De volgende dag gingen we naar Klimrijk. Na de fietstocht zijn de kinderen de bomen in gegaan. De kinderen hebben grenzen verlegd en knappe dingen laten zien. Het was een ervaring waarbij de kinderen angsten hebben overwonnen, en plezier hebben gehad. In de avond was het casino geopend voor alle kinderen. De kinderen hebben geld verdiend door spellen te spelen zoals de fruitmachine, memory, roulette, etc. Het kind met het meest verdiende geld had wel 211 euro bij elkaar gespeeld. Op de laatste dag hebben we alles opgeruimd, en konden we zien dat we ontzettend behulpzame kinderen mee hadden genomen op kamp. Iedereen heeft elkaar geholpen!

Daarna zijn we weer naar school gefietst en was het tijd voor een welverdiend rustig weekend.

Het was een zonnig, gezellig en fantastisch kamp! Bedankt lieve kinderen, we gaan jullie missen!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Koningsspelen 2021

Vandaag hebben wij de koningsspelen gevierd.
Alle kinderen waren sportief gekleed en sommigen hadden oranje accessoires aan/om.
Deze dag staat in het teken van bewegen.
Iedere groep heeft elf activiteiten gedaan.
Handbal, voetbal, badminton, dansen, fitness, tikspel, sjoelen, stoelendans, ganzenbord en de stoelendans.
Het was een super leuke dag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij zijn uitvinders!

Op school zijn we gestart met het schoolproject. Dit jaar worden we uitvinders!
De opening was dit jaar in de eigen klas. We speelden allemaal levend ganzenbord en moesten vragen beantwoorden om zo letters te verdienen. Deze letters vormden samen de zin ‘wij worden uitvinders!’
Per unit is er een andere uitvinding die centraal staat. Zo gaat unit rood aan de slag rondom de uitvinding van het wiel. Waar gebruiken we wielen voor? Maar vooral…hoe zou de wereld eruit zien als het wiel niet uitgevonden was? Hoe zou je kunnen fietsen? Of auto rijden? De kinderen vinden een oplossing uit voor het wiel.
In unit geel werken ze rondom de uitvinding ‘lamp’ (gloeilamp, licht). Waar gebruiken we lampen voor? Hoe zou de wereld eruit zien zonder de uitvinding van de lamp? Hoe zou jouw huis verlicht worden? De kinderen vinden een oplossing uit voor de lamp.
Tenslotte gaan ze in unit blauw aan de slag rondom de uitvinding ‘elektriciteit’. Waar gebruiken we elektriciteit voor? Hoe zou de wereld eruit zien zonder de uitvinding van de elektriciteit? Deze kinderen vinden een oplossing uit voor elektriciteit.
Elke unit werkt een thema uit van FAQTA. En elke klas kiest een eigen manier om de uitvinding te maken, denk aan klassikaal of in groepjes. De afsluiting is dit jaar in de vorm van een film. Elke klas presenteert zijn uitvinding in een filmpje en daar wordt 1 grote uitvinding film van gemaakt. Hou de site goed in de gaten, want hier plaatsen we het eindresultaat. Voor nu…veel plezier met uitvinden…!

Nationale buitenlesdag

Vandaag hebben wij meegedaan met de Nationale Buitenlesdag. Frisse buitenlucht, beweging en een natuurlijke omgeving zijn goed voor fysieke en mentale gezondheid van kinderen.  Alle groepen hebben minimaal 1 les buiten gevolgd. Voor sommige was het de rekenles. De groep van juf Helma heeft buiten verkeersborden memory gespeeld. Een Zweeds loopspel met verkleinwoordjes werd er gespeeld door de groep van juf Daisy. De groep van juf Ilse ging in het bos op zoek naar materialen voor een natuurkunstwerk. De klas van juf Wendy moesten brieven bezorgen en de kleuters speelde getallen bingo met 2 teams tegen elkaar. De groep van juf Vivan kreeg Engelse les. De kinderen van juf Kim, moesten een knikkerparcours maken met natuurlijke materialen en minimaal 3 hindernissen
Ook was onze tuinonderhoudsman vandaag bezig op het plein, de groep van juf Conny heeft hem geholpen en de kleuters kregen uitleg over die vervelende brandnetels waar je ook soep van kunt maken.
Kortom een topdagje!

 

De Grote Rekendag

Vandaag hebben wij meegedaan met de nationale Grote Rekendag!

In alle groepen zijn de kinderen op rekenreis gegaan.
Rood 3 is met de bus op reis gegaan naar verschillende landen binnen Europa en Egypte. In deze landen hebben ze allerlei verschillende werkjes en activiteiten gedaan die herkenbaar zijn voor dat land. Denk aan jeu de boulles, het nabouwen van de toren van Pisa of de piramides in Egypte. Ook hebben zij een puntzak voor de friet gevouwen, een pizza gedeeld en zelf Engelse Drop gemaakt.
De groepen Geel 4 en Geel 1, zijn meegenomen op reis door Ieke en Pol die met verschillende vervoermiddelen op nieuwe plekken kwamen.  De groepen Geel 2, Geel 3, Blauw 1, Blauw 3 en Blauw 4 zijn met Fadoua en Max op reis gegaan nadat ze een landkaart hadden gevonden.
Groep Blauw 2 ging op reis met Camilla. Haar vriend Emile had een speurtocht uitgezet die uiteindelijk leidde naar het kasteel van Dracula in Roemenië. Om door te kunnen reizen moesten alle kinderen verschillende rekenpuzzels oplossen om verder te kunnen reizen.
Rood 1 en Rood 2 hebben de Grote Rekendag met Semsom gedaan. Waar uiteindelijk met hele leuke spellen een code gekraakt moest worden.

Onze kinderen hebben geoefend met het:
– lezen van tabellen zoals dienstregelingen
– rekenen met tijd
– rekenen met geld (hele rare MoMo’s)
– aflezen van een landkaart, plattegrond, werken met windrichtingen
– zelf ontdekken van een regel of regelmaat (puzzelen, probleemoplossen)

Hieronder een impressie van deze dag

Deze diashow vereist JavaScript.

Week van de lentekriebels

Beste ouders,

 

 

Komende week, vanaf 20 maart a.s. starten wij op school met het project de week van de Lente kriebels.

 

De week van de lente kriebels is een project om op een positieve en vrolijke manier relaties en seksuele vorming onder de aandacht te brengen bij al onze leerlingen. Daarom heeft de school van uw kind(eren) zich aangemeld voor de Week van de Lentekriebels. De school wordt hierin ondersteund door de regionale GGD.

 

Elke dag wordt er alle groepen een les gegeven over dit onderwerp, die aansluit bij de leeftijd en de belevingswereld van uw kind.

 

Meer informatie vindt u op www.weekvandelentekriebels.nl.

Mochten er nog vragen zijn, dan kan u altijd contact opnemen met de school.

 

Wij hopen dat u ook enthousiast bent en dat we u hiermee voldoende hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team reis van Brandaan

Kinderoefentherapie – Praktijk KLIM

 


Praktijk KLIM begeleidt kinderen op de basisschool met kinderoefentherapie. Dat gaat spelenderwijs en op een positieve manier. De kinderoefentherapeut geeft 1-op-1 therapie tijdens schooltijd, zodat ieder kind zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen.

Jan-Pieter Timmermans van praktijk KLIM werkt als kinderoefentherapeut op De reis van Brandaan. Wanneer u als ouders vermoedt dat KLIM iets kan betekenen in de motorische ontwikkeling van uw kind, kunt u hem/haar via de leerkracht aanmelden voor een vrijblijvende screening. Indien na deze screening een kinderoefentherapietraject inderdaad zinvol blijkt, nodigt Jan-Pieter u uit voor een gesprek.

Kinderoefentherapie valt in de basisverzekering en wordt zodoende vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Er zijn dus voor ouders geen kosten aan verbonden.

Wanneer u vragen heeft kunt u even langskomen als Jan-Pieter aan het werk is op maandag of mailen naar janpieter@praktijkklim.nl

Voor meer informatie over kinderoefentherapie of onze praktijk, kunt u ook een kijkje nemen op www.praktijkklim.nl.

Vriendelijke groet,

Jan-Pieter

 

Doosjes vol geluk

Voor de kerstvakantie hebben alle leerlingen meegedaan aan het project ‘Doosje vol geluk.’ Alle leerlingen van de reis van Brandaan hebben een doosje vol geluk gemaakt. Deze doosjes zijn voor de lockdown nog naar verzorgingstehuis De Wilgenhof gebracht, waar heel veel bewoners een doosje met een mooie boodschap er in hebben gekregen. Ze waren ontzettend blij met de doosjes!


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822
Mail ons:
info-reisvanbrandaan@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus