vereniging
bestuursbureau
scholen

Vacature op onze school!

Sinterklaas

De bel gaat er staat een piet voor de deur. De piet komt binnen en zegt dat hij Sinterklaas en andere piet kwijt is geraakt. Er is een nieuwe piet met Sinterklaas mee en die kan niet lezen.

De piet vraagt aan de kinderen welke school dit is….. piet is zenuwachtig want sinterklaas is er nog niet. Piet gaat andere piet bellen. Waar zijn jullie????? De kinderen kunnen het gesprek meeluisteren. Piet zegt dat hij op het Johan Cruijf veldje staat. Oh oh helemaal verkeerd… Piet kon natuurlijk niet lezen wat er op het briefje stond.

Piet geeft via de telefoon door hoe piet en Sinterklaas naar school moeten lopen. Duidelijk aangeven links, rechts, rechtdoor etc.

Dan een paar seconden komen ook Sinterklaas en piet aan op school. Ondertussen zingen de kinderen Sinterklaasje kom maar binnen.

Eenmaal binnen laat piet het briefje zien waarop staat Basisschool De Reis van Brandaan. Piet, die gebeld heeft, geeft hem natuurlijk op zijn kop en zegt dat hij niet goed gelezen heeft. Gelukkig heeft Sinterklaas alsnog de school kunnen bezoeken en waren de kinderen razend enthousiast. De kinderen hebben verschillende liedjes voor de Sint gezongen en daarna bracht de Sint om de beurt een bezoekje aan alle klassen. De jongste genoten van de cadeaus en de grotere kinderen hadden een mooie surprise gemaakt of een cadeau voor elkaar gekocht. De kinderen kunnen morgen extra lang gaan genieten van hun cadeaus.

 

Huis van Sinterklaas

Deze diashow vereist JavaScript.

Maandag 3 september mocht unit rood op bezoek bij Sinterklaas. Hiervoor moesten we naar Weert toe waar de kinderen binnen mochten in het huis van Sinterklaas. Jeetje…..wat was het spannend!!!

Persbericht van TechniekTalent

Via deze link kunt u het persbericht lezen dat Techniek Talent heeft uitgedaan  nav de werkbezoeken Wetenschap en Technologie op de reis van Brandaan. We zijn best een beetje trots!

Persbericht 30 november 2018

De leerlingenraad heeft weer vergaderd!

 

Vandaag heeft de leerlingenraad weer vergaderd. We hebben de filmavond van twee weken geleden geëvalueerd, wat was het gezellig. Daarna hebben we nagedacht op welke manier we energie kunnen gaan besparen. Lichten uitdoen, deuren en ramen sluiten en kunnen we zonnepanelen krijgen? De kinderen hebben aangegeven wat de kinderen uit alle groepen graag als kerstactiviteit willen, dit jaar.. Hier kan de kerstcommissie goed mee aan de slag! De leerlingenraad heeft een voorstel om een kind uit iedere groep tijdens het buitenspelen in te zetten als “ goed voorbeeld” en de chill kamer mag eigenlijk best wat gezelliger. Wat een goede plannen zijn er gemaakt, een top team, we gaan ermee aan de slag!

Basisschool Schaatsfestijn

Elk jaar, op de 3e vrijdag van november, wordt door IJsclub Eindhoven het Basisschool Schaatsfestijn (BSF) georganiseerd in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven. Het BSF bestaat uit schaatstochten voor kinderen van alle basisscholen in Eindhoven en omgeving. Een aantal kinderen van onze school heeft meegedaan aan de schaatstocht van 40 minuten. Jullie hebben die medaille echt verdient! Na afloop was daar juf Helma met lekkere warme chocolademelk om ons op te warmen. Het was ontzettend leuk en gezellig. Tot volgend jaar!

 

Werkbezoek KIPA uit Zuid-Korea aan onze school

Sinterklaas

De Sint komt weer ouderwets met de boot aan op de Kanaaldijk Noord
Op zaterdag 17 november zullen weer vele kinderharten sneller gaan slaan als ze in de verte de boot van Sinterklaas en zijn Pieten over het Eindhovens Kanaal zien aankomen. Zoals elk jaar beloofd het weer een heel groot feest te worden. Vanaf 11.30 uur zijn alle kinderen en natuurlijk hun ouders van harte welkom om aan de Kanaaldijk Noord voor de intocht van de Goedheiligman. En zoals het een goede traditie betaamt, is er een fantastisch programma met Joel Borelli samengesteld om de kinderen – en natuurlijk hun ouders – feestelijk in de stemming te brengen tot de Sint en zijn vrienden met hun boot aanmeren.
Sinterklaas zal om 13.00 uur vertrekken richting het 18 Septemberplein waar hij op zijn zetel plaatsneemt om kinderen handjes te schudden en te trakteren. Om een uur of 16.00 zal Sinterklaas afscheid nemen en na een vermoeiende dag samen met de Pieten rustig naar zijn residentie vertrekken. Het belooft een mooie dag te worden!

 

GLOW!

Afgelopen weken hebben de leerlingen uit Unit blauw en de Plusgroep een mooi kunstwerk gemaakt voor Glow. De kunstwerken zijn te bewonderen tussen de Kruisstraattunnel en de Vestdijktunnel in. Neem eens een kijkje :D.

EU- Schoolfruit

Vanaf vandaag tot en met april krijgen de kinderen 3x per week fruit op school. Op woensdag, donderdag en vrijdag hoeven de kinderen dus geen fruit van huis mee te nemen. wel natuurlijk 2x drinken en hun lunch. Op maandag en dinsdag nemen de kinderen wel zelf fruit (en drinken) mee naar school.

schoolfruit


download-180px

Contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Tel: 040-2111822

Directeur Denise Hassing
d.hassing[a]skpo.nl

facebookYouTubeFlickrGooglePlus