vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Pakjeschallenge een groot succes!

Afgelopen week hebben alle kinderen op de reis van Brandaan een nepcadeau meegenomen voor de pakjeschallenge. De opdracht is makkelijk, een zo groot mogelijke toren maken met alle pakjes uit je klas.

Er werd door alle klassen flink geoefend. Vandaag was het dan zo ver. Het werd een nek aan nek race.

Uit eindelijk won ……… Unit geel groep van juf Vivan. Een groot succes!

clustermiddagen in de blauwe gang

Maandag (25-11) en dinsdag (26-11) hebben de groepen uit de blauwe gang met elkaar verschillende activiteiten gedaan rondom het thema herfst. De vier groepen zijn door elkaar gehusseld en hebben deelgenomen aan 4 verschillende activiteiten.
Bij meester Mark namen de kinderen deel aan een Kahootquiz met allerlei vragen over de herfst.
Juf Kim had een spinnenwebchallenge waarbij de kinderen in drietallen, van flosdraad, in 8 minuten, een spinnenweb op een zwart vel moesten maken. Ook was er bij juf Kim een opdracht met de blue-bot waarbij de kinderen de blue-bot moesten programmeren.
De kinderen bij Juf Linda en juf Marisa waren lekker creatief bezig in het maken van uiltjes van vilt.
Meester Jos had in de gymzaal een soort van trefbal activiteit waarbij de blaadjes van de bomen afgegooid moesten worden.

De kinderen hebben genoten! En wij ook!

Deze diashow vereist JavaScript.

Sinterklaashuis

Vandaag zijn Unit rood 2 en 3 naar het Sinterklaashuis in Nuenen geweest. De pieten verwelkomde ons op de kinderboerderij het Weverkeshof. We hebben gedanst, gekleurd, gezongen en mochten zelfs op het bed van hoofdpiet springen…… sssssstttttt niet doorvertellen!

Oh oh en ineens waren wij piet kwijt……. na lang zoeken vonden we hem in het bed van Sinterklaas.

Deze diashow vereist JavaScript.

Glow

In unit blauw is weer hard gewerkt aan de opdracht van Glow 2019! Het is weer gelukt…heel trots zijn wij op het resultaat! Ons werkstuk is te zien in de heuvelgalerie. Het logo van de school hangt er aan, dus je herkent m meteen.

Kom allemaal nog kijken! Glow is deze week in het centrum van Eindhoven te zien.

Week van de mediawijsheid

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games, smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken onze leerlingen tijdens de week van de Mediawijsheid (8 tot en met 15 november). Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media.

Het thema van de campagneweek luidt: ‘Aan of Uit?’. Tijdens deze week roept Netwerk Mediawijsheid leraren, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Kijk voor meer informatie op website: www.weekvandemediawijsheid.nl

In de onderbouw zijn de leerlingen bezig met een mediaspel, in de middenbouw halen de leerlingen het diploma Veilig Internet. In de bovenbouw zijn de leerlingen druk bezig met het spel Mediamasters, om aan het einde van de week het Mediamasterscertificaat te behalen. Kortom een leuke maar vooral leerzame week voor onze leerkrachten en leerlingen.

Basisschool Schaatsfestijn

Vrijdag 22 november wordt het jaarlijkse Basisschool Schaatsfestijn georganiseerd door: IJsclub Eindhoven i.s.m. het IJssportcentrum.

Kinderen vanaf 6 jaar die zelfstandig en zonder schaatsrekje kunnen schaatsen mogen zich voor een van de twee ritten inschrijven. Ben je enthousiast en wil je graag meedoen, neem dan het inschrijfformulier en inschrijfgeld mee terug naar school.

Na afloop ontvang je een medaille als aandenken aan het Schaatsfestijn. Al je familieleden, kennissen en vrienden zijn welkom en krijgen gratis toegang tot de ijshal. Zij kunnen je aanmoedigen vanaf de zittribune. Vergeet niet je handschoenen en een muts of helm mee te nemen. Als je zelf geen schaatsen hebt, kun je ze huren op de ijsbaan.

PROGRAMMA

17:00    IJsportcentrum geopend

17.30    Toegang 400m. ijsbaan

18.00    Start 20 minuten rit

18.20    Demonstratie hardrijden

19.00    Start 40 minuten rit

 

 

IJssportcentrum Eindhoven

Antoon Coolenlaan 3

5644 RX, Eindhoven

 

Manifestations 2019

Vandaag bezocht rood 4 de tentoonstelling Manifestations op de Dutch Design Week (DDW). De kinderen van deze groep hingen ook zelf op de tentoonstelling met hun werkstuk Superpowers. Onder leiding van kunstenaar Korneel Jeuken ontwierpen de kinderen hun eigen superheld.
Ook bezochten ze natuurlijk de rest van de kunstwerken. Het was een ware belevenis.

 

Opening Kinderboekenweek 2019

Op maandagochtend hebben we de Kinderboekenweek geopend met een leuk, interactief toneelstuk van de juffen en meesters.
Dit jaar is het thema: “Reis mee”. Het podium werd omgetoverd tot een reisbureau. De baliemedewerkster had haar eerste werkdag. Zij vroeg telkens de hulp van de kinderen. Kan je met de fiets naar Zuid-Afrika? Kan je met een OV-chipkaart naar New York? Welke vervoersmiddelen kun je dan gebruiken om op die plekken te komen. Alle groepen gaan in de klas aan de slag met de opdracht om een reisbrochure te maken met daarin hun ultieme vakantiebestemming. De nadruk ligt natuurlijk wel op het lezen. Veel succes allemaal!

Deze diashow vereist JavaScript.

‘Beweeg je slim met RekenGym!’

RekenGym
Op het schoolplein van de reis van Brandaan wordt er komende weken buiten gerekend. Als gymjuf vind ik het heel belangrijk dat kinderen regelmatig sporten en genoeg bewegen. Helaas wordt er veel minder buiten gespeeld door de spelletjes op tablets of telefoons en ook op diverse basisscholen werken de leerlingen al met computers en tablets. Als tegenhanger van alle digitale hulpmiddelen heb ik RekenGym ontwikkeld.

Wat is RekenGym?
Om goed te kunnen leren, hebben je hersenen zuurstof nodig en dat krijgen ze als je beweegt! Door iedere dag aan RekenGym te doen, kan je dus straks beter rekenen!
De juffen en de meester van de groepen Blauw nemen de leerlingen (bijna) iedere dag 10 minuten mee naar buiten om de basisbewerkingen van rekenen te oefenen. Dit zijn dus alleen de tafels, de deeltafels, optel- & aftreksommen tot 20. Als je deze basis-sommen heel SNEL kan maken, wordt het rekenen namelijk makkelijker. En dat geldt voor iedereen.
RekenGym bestaat uit verschillende rekenspellen, zoals Somlopen, DobbelSom en Getalbal. Ook krijgen sommige leerlingen een tennisbal mee naar huis, waarmee ze iedere dag extra kunnen oefenen, met hun vader/moeder of broer/zus/vriendjes. Of eventueel tegen de muur.

Elke keer als de leerlingen naar buiten zijn geweest, wordt er afgesloten met het ‘Minuutje Mindfulness’. Je zit rustig aan je tafeltje en doet even niks. Je let alleen op je adem. De leerlingen worden er, na actief buiten te zijn geweest, weer rustig van, zodat ze daarna rustig door kunnen gaan met de volgende les. Door veel leerlingen wordt dit als zeer prettig ervaren.

Met veel enthousiasme zie ik de juffen en de meester de leerlingen begeleiden in deze rekenspellen en ik verwacht dat alle leerlingen veel bewegend rekenplezier hebben de komende weken!

Sportieve groetjes,
Juul Wijnen
www.rekengym.nl

 

 

 

Mededeling start schooljaar

nieuwsbrief mededeling start schooljaar


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus