vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Pasen

Ja de vakantie is begonnen….. Wat zullen de kinderen hier aan toe zijn na een mooie sportdag en Paasochtend. De kinderen kregen wat lekkers te eten en drinken en mochten de paaseitjes uiteraard niet ontbreken. Iedere groep had een activiteit zoals knutselen of tiramisu maken. Na een leuke ochtend was het tijd voor vakantie.

Allemaal een hele fijne vakantie en wij zien jullie graag over 2 weekjes uitgerust en wel weer terug!

 

Sportdag

Het startschot werd gelost en de sportdag kon beginnen. De 400mtr sprint, waarna iedereen zich heeft verspreid om met de spellen te beginnen. Tijdens de speelrondes zijn we sportief bezig geweest! Veel blije gezichten hebben we gezien. De sportdagcommissie wil iedereen bedanken die tijdens deze dag heeft meegeholpen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

PSV 6VS6 CUP

We hebben een ticket voor de voorronde bemachtigd door op de tweede plek te eindigen in het toernooi op het Cruyff Court. In de voorronde wordt er gestreden om te kijken wie de beste is van de stad. Zonder een wedstrijd te verliezen heeft ons team een goede indruk achter gelaten. Trots dat we zijn op onze winnaars en iedereen die ze heeft aangemoedigd!

Buitenlesdag

Vandaag hebben wij net als veel andere scholen in Nederland meegedaan aan de buitenlesdag. Deze dag is door IVN Nederland en Jantje Beton in het leven geroepen om meer buiten les te geven. Dit betekent dat er vandaag buiten gymles is gegeven, er is buiten gerekend, spelling gedaan, sova-les geven, samengewerkt, leren op een andere manier. Het was een leuke dag!

 

De week van de Lentekriebels

De Reis van Brandaan doet mee aan de Week van de Lentekriebels.

Hieronder lees je waar deze lessen over gaan. Praten jullie er thuis ook over door?

De Week van de Lentekriebels is van 18 t/m 22 maart 2019.

Wat is de Week van de Lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek waarbij in het basisonderwijs een hele week relationele en seksuele voorlichting gegeven wordt. In het project worden deze onderwerpen op een positieve en vrolijk manier onder de aandacht gebracht, afgestemd op de leeftijd en beleefwereld van de kinderen. Leerkrachten maken hierbij gebruik van het lespakket Kriebels in je buik of doen een andere activiteit zoals gedichten maken, knutselen, etc. Ben je benieuwd hoe zo’n les Kriebels in je Buik eruit ziet?  Wilt je een kijkje nemen in het lespakket? Bekijk de demolessen op www.kriebelsinjebuik.nl

 

Met vriendelijk groet,

Team de Reis van Brandaan

Lumens

Lumens is een welzijnsorganisatie. Ze kunnen onder andere ondersteunen bij opvoedingsvragen. Hieronder zie je een filmpje over hun werk. En wat ze voor jou als ouder kunnen betekenen.

Laila Bouayachi is verbonden aan onze school. Ze zal binnenkort ook voor de onderbouw een koffie/inloopuurtje organiseren waarin praktische onderwerpen besproken kunnen worden. Heb je naar aanleiding van dit filmpje al vragen aan haar. Kun je haar via onderstaande gegevens bereiken.

06 20478620
l.bouayachi@lumenswerkt.nl

 

Brief staking van vrijdag 15 maart

Beste ouder(s)/verzorger(s),

In deze brief vind je informatie over de landelijke stakingsdag van vrijdag 15 maart en wat dit betekent voor onze school.

Je zult het niet gemist hebben dat er “problemen” zijn in het onderwijs:

– het is meer dan lastig om goed personeel te vinden en als gevolg van het lerarentekort wordt de druk op alle werknemers groter. Wij hebben op onze school nog geen groep naar huis moeten sturen, maar dit zou wel kunnen gebeuren omdat we geen vervangers genoeg hebben.

– het vak van leerkracht is aantrekkelijk, maar er dient wel wat aan de voorwaarden gedaan te worden om dit zo te houden.

Er is al wel wat bereikt. Sinds dit schooljaar hebben alle basisscholen van Nederland,  geld ontvangen om te gebruiken voor werkdrukverlaging. Er is ook een (eerste) stap gezet in de verhoging van de salarissen van de leerkrachten.

Maar we blijven ons zorgen maken.Teamleden op onze school hebben laten weten gehoor te willen geven aan de oproep tot staking.

Dat betekent dat op vrijdag 15 maart de reis van Brandaan dicht is. Er worden geen lessen verzorgd, uw kind is dan vrij.

Wij realiseren ons dat de opvang voor uw kind voor het ene gezin gemakkelijker is dan voor het andere gezin. Wij hopen op je begrip en steun en willen je hiervoor bedanken.

Mochten er vragen zijn, kunt je contact opnemen met mij.

Met vriendelijke groet,

Denise Hassing, directeur SBO de reis van Brandaan

Doe eens raar op je hoofd of met je haar!

Het is bijna Carnaval. We mochten al even lekker gek doen. Gekleurde pruiken, staartjes in alle kleuren, bloemen of potloden in het haar, gekke hoedjes en opvallende haarbanden. Wat een gezelligheid!

schoolproject De Ruimte een groot succes

Wat hebben de kinderen de afgelopen weken veel geleerd over de ruimte!

We hebben antwoorden op vragen onderzocht als:
Waarom zijn er ringen om Saturnus?
Hoe warm is het op de Maan?

We hebben uitdagingen gehad na opdrachten als:
Ontwerp een raket die op kan stijgen.
Ontwerp een ruimtevoertuig dat echt kan bewegen.
Wat wil je doen op Mars of de Maan en hoe zorg je ervoor dat je dat daar kan doen?

De afsluiting was een tentoonstelling waarbij ook nog raketten werden afgeschoten!

Neem gerust een kijkje op de sites van de verschillende klassen daar staan nog meer verhalen en foto’s.

 

 

Naschoolse W&T

We zijn al een aantal weken onderweg met naschoolse W&T. Simon van Dynamo en Michel van Techplayground verzorgen dit. We hebben gewerkt met microbits, Legoboost, en deze week gaan we een “robotje” maken die mee naar huis mag. Daar hebben we nu al zin in!


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus