vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Nationale buitenlesdag

Vandaag hebben wij meegedaan met de Nationale Buitenlesdag. Frisse buitenlucht, beweging en een natuurlijke omgeving zijn goed voor fysieke en mentale gezondheid van kinderen.  Alle groepen hebben minimaal 1 les buiten gevolgd. Voor sommige was het de rekenles. De groep van juf Helma heeft buiten verkeersborden memory gespeeld. Een Zweeds loopspel met verkleinwoordjes werd er gespeeld door de groep van juf Daisy. De groep van juf Ilse ging in het bos op zoek naar materialen voor een natuurkunstwerk. De klas van juf Wendy moesten brieven bezorgen en de kleuters speelde getallen bingo met 2 teams tegen elkaar. De groep van juf Vivan kreeg Engelse les. De kinderen van juf Kim, moesten een knikkerparcours maken met natuurlijke materialen en minimaal 3 hindernissen
Ook was onze tuinonderhoudsman vandaag bezig op het plein, de groep van juf Conny heeft hem geholpen en de kleuters kregen uitleg over die vervelende brandnetels waar je ook soep van kunt maken.
Kortom een topdagje!

 

De Grote Rekendag

Vandaag hebben wij meegedaan met de nationale Grote Rekendag!

In alle groepen zijn de kinderen op rekenreis gegaan.
Rood 3 is met de bus op reis gegaan naar verschillende landen binnen Europa en Egypte. In deze landen hebben ze allerlei verschillende werkjes en activiteiten gedaan die herkenbaar zijn voor dat land. Denk aan jeu de boulles, het nabouwen van de toren van Pisa of de piramides in Egypte. Ook hebben zij een puntzak voor de friet gevouwen, een pizza gedeeld en zelf Engelse Drop gemaakt.
De groepen Geel 4 en Geel 1, zijn meegenomen op reis door Ieke en Pol die met verschillende vervoermiddelen op nieuwe plekken kwamen.  De groepen Geel 2, Geel 3, Blauw 1, Blauw 3 en Blauw 4 zijn met Fadoua en Max op reis gegaan nadat ze een landkaart hadden gevonden.
Groep Blauw 2 ging op reis met Camilla. Haar vriend Emile had een speurtocht uitgezet die uiteindelijk leidde naar het kasteel van Dracula in Roemenië. Om door te kunnen reizen moesten alle kinderen verschillende rekenpuzzels oplossen om verder te kunnen reizen.
Rood 1 en Rood 2 hebben de Grote Rekendag met Semsom gedaan. Waar uiteindelijk met hele leuke spellen een code gekraakt moest worden.

Onze kinderen hebben geoefend met het:
– lezen van tabellen zoals dienstregelingen
– rekenen met tijd
– rekenen met geld (hele rare MoMo’s)
– aflezen van een landkaart, plattegrond, werken met windrichtingen
– zelf ontdekken van een regel of regelmaat (puzzelen, probleemoplossen)

Hieronder een impressie van deze dag

Deze diashow vereist JavaScript.

Week van de lentekriebels

Beste ouders,

 

 

Komende week, vanaf 20 maart a.s. starten wij op school met het project de week van de Lente kriebels.

 

De week van de lente kriebels is een project om op een positieve en vrolijke manier relaties en seksuele vorming onder de aandacht te brengen bij al onze leerlingen. Daarom heeft de school van uw kind(eren) zich aangemeld voor de Week van de Lentekriebels. De school wordt hierin ondersteund door de regionale GGD.

 

Elke dag wordt er alle groepen een les gegeven over dit onderwerp, die aansluit bij de leeftijd en de belevingswereld van uw kind.

 

Meer informatie vindt u op www.weekvandelentekriebels.nl.

Mochten er nog vragen zijn, dan kan u altijd contact opnemen met de school.

 

Wij hopen dat u ook enthousiast bent en dat we u hiermee voldoende hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team reis van Brandaan

Kinderoefentherapie – Praktijk KLIM

 


Praktijk KLIM begeleidt kinderen op de basisschool met kinderoefentherapie. Dat gaat spelenderwijs en op een positieve manier. De kinderoefentherapeut geeft 1-op-1 therapie tijdens schooltijd, zodat ieder kind zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen.

Jan-Pieter Timmermans van praktijk KLIM werkt als kinderoefentherapeut op De reis van Brandaan. Wanneer u als ouders vermoedt dat KLIM iets kan betekenen in de motorische ontwikkeling van uw kind, kunt u hem/haar via de leerkracht aanmelden voor een vrijblijvende screening. Indien na deze screening een kinderoefentherapietraject inderdaad zinvol blijkt, nodigt Jan-Pieter u uit voor een gesprek.

Kinderoefentherapie valt in de basisverzekering en wordt zodoende vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Er zijn dus voor ouders geen kosten aan verbonden.

Wanneer u vragen heeft kunt u even langskomen als Jan-Pieter aan het werk is op maandag of mailen naar janpieter@praktijkklim.nl

Voor meer informatie over kinderoefentherapie of onze praktijk, kunt u ook een kijkje nemen op www.praktijkklim.nl.

Vriendelijke groet,

Jan-Pieter

 

Doosjes vol geluk

Voor de kerstvakantie hebben alle leerlingen meegedaan aan het project ‘Doosje vol geluk.’ Alle leerlingen van de reis van Brandaan hebben een doosje vol geluk gemaakt. Deze doosjes zijn voor de lockdown nog naar verzorgingstehuis De Wilgenhof gebracht, waar heel veel bewoners een doosje met een mooie boodschap er in hebben gekregen. Ze waren ontzettend blij met de doosjes!

De beste wensen

Wij wensen jullie allemaal een gezond en gelukkig 2021 toe.

Groetjes team reis van Brandaan.

Sinterklaas op bezoek

Wat boffen, ondanks deze rare tijd heeft Sinterklaas toch tijd kunnen maken om onze school te bezoeken.
Sinterklaas en zijn pieten zijn in de hal ontvangen door de hele school. Daarna heeft hij nog een bezoekje gebracht aan de kinderen in de rode gang. We zijn blij dat hij toch nog langs is gekomen. In de gele en blauwe gang waren de kinderen druk met surprises uitpakken. Kijk op de groepspagina’s voor nog meer foto’s.

 

 

 

Inpakchallenge, groot succes

Vanmiddag was het zover, de inpakchallenge, al de hele week waren de kinderen bezig, wat de beste manier was om de juf of meester in te pakken. Gaan we voor snelheid of voor creativiteit. Er waren namelijk twee prijzen te winnen.
We verzamelde ons allemaal in de gymzaal en na het startsein gingen we aan de slag. Het was een gezellige boel. De klas van juf Heidi en Juf Lianne waren het snelste. De klas van juf Wendy en juf Linda wonnen de originaliteitsprijs. Maar eigenlijk hebben we allemaal gewonnen want. We hebben met deze activiteit elkaar aangemoedigd, samengewerkt, creatief nagedacht en genoten!
Op de groepspagina’s volgen wellicht nog meer foto’s. Maar hier alvast een voorproefje.

Nationaal Schoolontbijt 2020

Vanochtend hebben alle leerlingen van de reis van Brandaan op school ontbeten. Deze week doen bijna een half miljoen kinderen op 2250 scholen hier aan mee. Het was alweer de 18 e editie van het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen kregen vanochtend een gevarieerd en gezond ontbijt. Het was ontzettend gezellig in alle klassen! Wist je trouwens dat ontbijten je energie geeft en je gezond houdt?

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Kinderboekenweek 2020

Wauw, wat was dit een leuke Kinderboekenweek! De Kinderboekenweek van 2020 is geopend d.m.v. een toneelstuk met een tijdmachine.
Het thema was dit jaar “En toen”. Alle groepen hebben een tijd gekozen waarin ze zich hebben verdiept. De opdracht was om een tableau te maken uit jouw tijd. Bij de afsluiting mochten de kinderen in iedere groep gaan kijken wat ze hadden gemaakt. Het lezen stond natuurlijk centraal. Wat gaat het lezen en ook voorlezen al goed.

Deze diashow vereist JavaScript.


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822
Mail ons:
info-reisvanbrandaan@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus