vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Teamuitje

Na een week hard werken op school hebben we vandaag ons teamuitje.

Leerlingen gaan helemaal los met spuitbussen in de Berenkuil

Ruim tweehonderd leerlingen van vijf basisscholen in Eindhoven namen woensdag de vier tunnels van de Berenkuil onder handen, als opmaat voor het graffitifestival Step in the Arena. Ook de twee schoolverlaters groepen van onze school mochten mee doen aan dit bijzondere project!

Als volleerde spuiters doen ze even wat stappen terug, schuiven hun mondkapjes naar beneden en kijken. Kijken goed. En dan: ,,Dáár nog wat meer rood, niet?” De drie achtste-groepers Davino Slegers, Diana Sdifawi en Ranya Fuhald doen hun kapjes weer op en vervolmaken hun ‘piece’ op een van de muren van de Berenkuil.

De leerlingen van SBO-school de Reis van Brandaan zijn samen met ruim tweehonderd andere leerlingen van Eindhovense basisscholen te gast in de Berenkuil; hét mekka als het gaat om graffiti in Eindhoven. Komend weekeinde barst daar het jaarlijkse graffitifestival Step in the Arena weer los, waarvoor zo’n 120 professionele artiesten uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd. Maar deze woensdagmiddag is het fietsknooppunt helemaal aan de tieners.

Ze zijn niet zonder voorkennis naar de spuitplek gefietst; eerder heeft het organiserende Dynamo een aantal lessen op de scholen gegeven. Er is uitgelegd wat graffiti eigenlijk is, hoe je met een spuitbus een letter kunt maken en hoe een wat groter stuk, oftewel een ‘piece’. En dan moeten ze ook nog rekening houden met het thema: passie. Ga er maar aan staan. Waar de groepjes vaak mee aan de gang gaan is – niet verwonderlijk – PSV, maar ook sieraden, zonnige vakantiebestemmingen en persoonlijke verhalen komen voorbij.

Zoals bij het drietal van De Reis van Brandaan, waar het woord ‘family’ het centrale beeld van het werk vormt. Dat heeft alles te maken met de opa van Davino; die is enige jaren geleden overleden en verdiende daarom een eerbetoon, aldus de trotse maker. Zijn twee collega’s hebben zich vol plezier gestort op de sterren, de hartjes en andere sierelementen. Docent Mark Schellekens is meer dan trots op zijn leerlingen en geeft waar nodig adviezen en steunbetuigingen: ,,Mooi dit niet?! De kinderen zijn razend enthousiast. De voorbereiding door Dynamo was top en dit ziet er geweldig uit.”

 

Bron: https://www.ed.nl/cultuur/leerlingen-gaan-helemaal-los-met-spuitbussen-in-de-berenkuil~ae5c7294/

Het nieuwe schoolondersteuningsprofiel

Ons nieuwe schoolondersteuningsprofiel staat online, onder het kopje school. Kort en krachtig, één blaadje. In het schoolondersteuningsprofiel beschrijven wij wie wij zijn, hoe de basisondersteuning en extra ondersteuning er op onze school uitziet en welke onderscheidende voorzieningen er zijn. Neem eens een kijkje!

Kunnen we iets betekenen, vertel het ons!

 

Nieuwe schooltijden en vakantierooster.

In de nieuwsbrief van juni vind je het vakantierooster van volgend schooljaar. Ook gaan we in het nieuwe schooljaar starten met nieuwe schooltijden, 4 dagen van 8.30-14.15 uur en op woensdagmiddag nog steeds tot 12.30 uur

Het insectenhotel is geopend!

Het Brandaan insectenhotel is officieel geopend. We zijn nog op zoek naar dakpannen, stenen, kreupelhout, terracotta potjes om het hotel verder te vullen. Wie heeft er nog iets voor ons! Spullen mogen naar juf Lianne worden gebracht.

 

Pasen

Ja de vakantie is begonnen….. Wat zullen de kinderen hier aan toe zijn na een mooie sportdag en Paasochtend. De kinderen kregen wat lekkers te eten en drinken en mochten de paaseitjes uiteraard niet ontbreken. Iedere groep had een activiteit zoals knutselen of tiramisu maken. Na een leuke ochtend was het tijd voor vakantie.

Allemaal een hele fijne vakantie en wij zien jullie graag over 2 weekjes uitgerust en wel weer terug!

 

Sportdag

Het startschot werd gelost en de sportdag kon beginnen. De 400mtr sprint, waarna iedereen zich heeft verspreid om met de spellen te beginnen. Tijdens de speelrondes zijn we sportief bezig geweest! Veel blije gezichten hebben we gezien. De sportdagcommissie wil iedereen bedanken die tijdens deze dag heeft meegeholpen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

PSV 6VS6 CUP

We hebben een ticket voor de voorronde bemachtigd door op de tweede plek te eindigen in het toernooi op het Cruyff Court. In de voorronde wordt er gestreden om te kijken wie de beste is van de stad. Zonder een wedstrijd te verliezen heeft ons team een goede indruk achter gelaten. Trots dat we zijn op onze winnaars en iedereen die ze heeft aangemoedigd!

Buitenlesdag

Vandaag hebben wij net als veel andere scholen in Nederland meegedaan aan de buitenlesdag. Deze dag is door IVN Nederland en Jantje Beton in het leven geroepen om meer buiten les te geven. Dit betekent dat er vandaag buiten gymles is gegeven, er is buiten gerekend, spelling gedaan, sova-les geven, samengewerkt, leren op een andere manier. Het was een leuke dag!

 

De week van de Lentekriebels

De Reis van Brandaan doet mee aan de Week van de Lentekriebels.

Hieronder lees je waar deze lessen over gaan. Praten jullie er thuis ook over door?

De Week van de Lentekriebels is van 18 t/m 22 maart 2019.

Wat is de Week van de Lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek waarbij in het basisonderwijs een hele week relationele en seksuele voorlichting gegeven wordt. In het project worden deze onderwerpen op een positieve en vrolijk manier onder de aandacht gebracht, afgestemd op de leeftijd en beleefwereld van de kinderen. Leerkrachten maken hierbij gebruik van het lespakket Kriebels in je buik of doen een andere activiteit zoals gedichten maken, knutselen, etc. Ben je benieuwd hoe zo’n les Kriebels in je Buik eruit ziet?  Wilt je een kijkje nemen in het lespakket? Bekijk de demolessen op www.kriebelsinjebuik.nl

 

Met vriendelijk groet,

Team de Reis van Brandaan


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus