vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Rots en watertraining afgesloten met unit Geel

Vandaag is de laatste Rots en watertraining geweest en hebben de kinderen een certificaat verdiend.

 

Wat een kanjers! Proficiat!!!!

De leerlingenraad denkt weer super knap mee!

Vandaag heeft de leerlingenraad weer vergaderd. We hebben het kerstfeest geëvalueerd, wat was het fijn en gezellig. We hebben ook besproken of de nieuwe boskamer naar onze wens is. Een fijne ruimte waar je even kunt ontspannen. We hebben besproken welke ideeën alle kinderen uit de groepen hebben over carnaval. Daar kan de carnavalswerkgroep vast weer iets moois van maken! Ook hebben we gesproken over tevredenheid vragenlijsten en nog even over de belangrijke woorden respect veiligheid en verantwoordelijkheid. Wat een TOP clubje, dank weer voor alle knappe ideeën die jullie meenemen uit jullie groep!

Naschools sporten | Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

In samenwerking met sportvereniging KRAV MAGA International worden 4 weerbaarheidstrainingen aangeboden. Krav Maga is een effectief systeem waarbij je wordt getraind om je te verdedigen wanneer dat nodig is. Tijdens deze lessen wordt de nadruk gelegd op je eigen weerbaarheid in leuke en speelse vormen.

Iedereen heeft een inschrijfformulier mee naar huis gekregen en inschrijven kan nog tot en met 23 januari.

Het kerstfeest was een succes!

Vandaag vierden we samen ons kerstfeest. We zijn begonnen met een koor van kinderen samen met juf Audrey, daarna hebben we geluisterd naar het kerstverhaal en samen liedjes gezongen. De kinderen hebben activiteiten gedaan en kunnen timmeren, knutselen, verven, quizzen, bingoën, bouwen, spelletjes spelen, en gymmen. Het was een groot succes. En daarna was het tijd voor de lunch!! Wat een heerlijke hapjes hadden alle kinderen meegenomen en wat hebben we samen gezellig en lekker gesmuld.

WIJ WILLEN IEDEREEN HELE FIJNE KERSTDAGEN WENSEN EN EEN LIEFDEVOL EN GEZOND 2019.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vacature op onze school!

Sinterklaas

De bel gaat er staat een piet voor de deur. De piet komt binnen en zegt dat hij Sinterklaas en andere piet kwijt is geraakt. Er is een nieuwe piet met Sinterklaas mee en die kan niet lezen.

De piet vraagt aan de kinderen welke school dit is….. piet is zenuwachtig want sinterklaas is er nog niet. Piet gaat andere piet bellen. Waar zijn jullie????? De kinderen kunnen het gesprek meeluisteren. Piet zegt dat hij op het Johan Cruijf veldje staat. Oh oh helemaal verkeerd… Piet kon natuurlijk niet lezen wat er op het briefje stond.

Piet geeft via de telefoon door hoe piet en Sinterklaas naar school moeten lopen. Duidelijk aangeven links, rechts, rechtdoor etc.

Dan een paar seconden komen ook Sinterklaas en piet aan op school. Ondertussen zingen de kinderen Sinterklaasje kom maar binnen.

Eenmaal binnen laat piet het briefje zien waarop staat Basisschool De Reis van Brandaan. Piet, die gebeld heeft, geeft hem natuurlijk op zijn kop en zegt dat hij niet goed gelezen heeft. Gelukkig heeft Sinterklaas alsnog de school kunnen bezoeken en waren de kinderen razend enthousiast. De kinderen hebben verschillende liedjes voor de Sint gezongen en daarna bracht de Sint om de beurt een bezoekje aan alle klassen. De jongste genoten van de cadeaus en de grotere kinderen hadden een mooie surprise gemaakt of een cadeau voor elkaar gekocht. De kinderen kunnen morgen extra lang gaan genieten van hun cadeaus.

 

Huis van Sinterklaas

Deze diashow vereist JavaScript.

Maandag 3 september mocht unit rood op bezoek bij Sinterklaas. Hiervoor moesten we naar Weert toe waar de kinderen binnen mochten in het huis van Sinterklaas. Jeetje…..wat was het spannend!!!

Persbericht van TechniekTalent

Via deze link kunt u het persbericht lezen dat Techniek Talent heeft uitgedaan  nav de werkbezoeken Wetenschap en Technologie op de reis van Brandaan. We zijn best een beetje trots!

Persbericht 30 november 2018

De leerlingenraad heeft weer vergaderd!

 

Vandaag heeft de leerlingenraad weer vergaderd. We hebben de filmavond van twee weken geleden geëvalueerd, wat was het gezellig. Daarna hebben we nagedacht op welke manier we energie kunnen gaan besparen. Lichten uitdoen, deuren en ramen sluiten en kunnen we zonnepanelen krijgen? De kinderen hebben aangegeven wat de kinderen uit alle groepen graag als kerstactiviteit willen, dit jaar.. Hier kan de kerstcommissie goed mee aan de slag! De leerlingenraad heeft een voorstel om een kind uit iedere groep tijdens het buitenspelen in te zetten als “ goed voorbeeld” en de chill kamer mag eigenlijk best wat gezelliger. Wat een goede plannen zijn er gemaakt, een top team, we gaan ermee aan de slag!

Basisschool Schaatsfestijn

Elk jaar, op de 3e vrijdag van november, wordt door IJsclub Eindhoven het Basisschool Schaatsfestijn (BSF) georganiseerd in samenwerking met IJssportcentrum Eindhoven. Het BSF bestaat uit schaatstochten voor kinderen van alle basisscholen in Eindhoven en omgeving. Een aantal kinderen van onze school heeft meegedaan aan de schaatstocht van 40 minuten. Jullie hebben die medaille echt verdient! Na afloop was daar juf Helma met lekkere warme chocolademelk om ons op te warmen. Het was ontzettend leuk en gezellig. Tot volgend jaar!