vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Start schoolproject

Vandaag is het schoolproject van start gegaan met een heuse speurtocht! De groepen gingen om de beurt het bos in, waar ze op zoek moesten gaan naar vlaggetjes. Bij elk vlaggetje werd er een vraag gesteld. De eerste letters van de antwoorden vormden samen het onderwerp van ons schoolproject namelijk…Klimaat, hoezo?! Met dit onderwerp gaan we de komende drie weken aan de slag! Eerst behandelen we een thema van Faqta. Hierna gaan we aan de slag met een eigen onderzoek. Dit allemaal in het thema klimaatverandering!

Op maandag 17 februari zijn jullie allemaal welkom op onze school om te komen kijken wat we hebben geleerd en onderzocht. We hopen jullie dan allemaal te zien!

Nationale Voorleesdagen 2020

Morgen, woensdag 22 januari, gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start.
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het
taalgevoel , vergroot de woordenschat en het tekstbegrip. Dit zijn
belangrijke vaardigheden voor een succesvolle schoolcarrière. Maar het
allerbelangrijkste: kinderen genieten ervan.

De Nationale Voorleesdagen zijn vooral gericht op kinderen van 0 tot 6 jaar. Vanuit de bibliotheek hebben we weer alle boeken van de Prentenboek Top 10 ontvangen. Deze zullen centraal in de bieb neergezet worden.
Dit jaar hebben we de Wethouder van Onderwijs, Stijn Steenbakkers, bereid gevonden om bij ons te komen voorlezen.
Hij zal in de hal het prentenboek van het jaar 2020 “Moppereend” voorlezen aan de kinderen van de Rode gang. Wij verwachten hem om 09.00 uur.

Ook in de groepen in de Gele en Blauwe gang zal er aandacht zijn voor het voorlezen! Neem af en toe een kijkje voor een leuke foto of een tip!

De eerste voorleesfoto’s:

De kinderen hebben genoten van het voorlezen door de Wethouder, Stijn Steenbakkers!

Kinderen uit rood 3 lezen voor in rood 1.

Voorleestips:

Een boek kiezen

In de bibliotheek is zoveel keuze aan boeken dat het soms niet meevalt een geschikt boek te vinden dat op dat moment past bij de belevingswereld van je kind. Denk eens aan de volgende situaties: misschien is er in het gezin een baby op komst, wordt je kind zindelijk of leert het tanden poetsen. Veel bibliotheken hebben de boeken per thema bij elkaar staan.

Hetzelfde boek een paar keer voorlezen

Het is een feit dat kinderen een verhaal eindeloos vaak willen horen en telkens opnieuw weer prachtig vinden. Bij de eerste keer voorlezen zijn ze geboeid, bij de tweede keer is er het feest der herkenning, bij de volgende keren krijgen ze oog voor detail en ontdekken ze steeds weer iets nieuws in de plaatjes.
Hetzelfde boek een paar keer voorlezen hoeft voor jou niet saai te zijn als je elke keer een ander onderwerp verzint om het na het voorlezen over te hebben: het thema, de personages, heeft je kind zelf wel eens zoiets meegemaakt?

Voorleesrituelen

Kinderen raken vertrouwd met allerlei rituelen: zo doen wij dat altijd! Ze voelen zich prettig als ze kunnen rekenen op het dagelijkse voorleesritueel. Lees voor op een vertrouwd moment of op een knusse plek met een knuffel of kussen erbij, en met zo weinig mogelijk kans op afleiding. Voorleestijd is de tijd waarin je samen kunt kijken, luisteren, praten en lachen.

 

Fijne kerst

Wij hebben vandaag genoten van een fijne kerstviering bij ons op school. We begonnen met optredens alle groepen hebben iets laten zien. Van dans, tot een toneelstukje van liedjes tot muziek maken, van tik tok tot just dance. Daarna heeft iedere gang een circuit georganiseerd en tussen de middag was het tijd voor de heerlijke lunch. We hebben weer gesmuld allemaal.  Bedankt ouders voor de lekkers hapjes, bedankt hulpouders!

Wij wensen jullie ook alvast een heel fijne vakantie toe en we zien elkaar weer op maandag 6 januari.

Ik val op!

Vandaag werden alle fietsen gecheckt door meester Johan en juf Jacky. Bij een aantal leerlingen was de verlichting tiptop in orde. Zij kregen een klein cadeautje. 

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar, daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Hiervoor is de campagne ‘Ik val op!’. Je verlichting moet aan in het donker en bij slecht zicht. Het gebruik van losse lampjes is toegestaan. Je kunt een boete krijgen als je fietsverlichting niet in orde is.
Op https://verkeersregels.vvn.nl/rvv/hoofdstuk-ii/ss-13/artikel-35a
kan je lezen aan welke eisen jouw verlichting moet voldoen.

Bezoek Sinterklaas

Eindelijk was het zover….5 december….zou hij komen???

Nou…ze kwamen eraan maar waren de weg kwijt. Gelukkig hadden we een skype verbinding en kwam het hierdoor allemaal goed.

De pieten challenge werd gewonnen door groep Rood 2 (de meeste pietjes) en blauw 2. Proficiat!!!

Na de ontvangst in de hal gingen Sint en zijn pieten naar de klassen.

Pakjeschallenge een groot succes!

Afgelopen week hebben alle kinderen op de reis van Brandaan een nepcadeau meegenomen voor de pakjeschallenge. De opdracht is makkelijk, een zo groot mogelijke toren maken met alle pakjes uit je klas.

Er werd door alle klassen flink geoefend. Vandaag was het dan zo ver. Het werd een nek aan nek race.

Uit eindelijk won ……… Unit geel groep van juf Vivan. Een groot succes!

clustermiddagen in de blauwe gang

Maandag (25-11) en dinsdag (26-11) hebben de groepen uit de blauwe gang met elkaar verschillende activiteiten gedaan rondom het thema herfst. De vier groepen zijn door elkaar gehusseld en hebben deelgenomen aan 4 verschillende activiteiten.
Bij meester Mark namen de kinderen deel aan een Kahootquiz met allerlei vragen over de herfst.
Juf Kim had een spinnenwebchallenge waarbij de kinderen in drietallen, van flosdraad, in 8 minuten, een spinnenweb op een zwart vel moesten maken. Ook was er bij juf Kim een opdracht met de blue-bot waarbij de kinderen de blue-bot moesten programmeren.
De kinderen bij Juf Linda en juf Marisa waren lekker creatief bezig in het maken van uiltjes van vilt.
Meester Jos had in de gymzaal een soort van trefbal activiteit waarbij de blaadjes van de bomen afgegooid moesten worden.

De kinderen hebben genoten! En wij ook!

Deze diashow vereist JavaScript.

Sinterklaashuis

Vandaag zijn Unit rood 2 en 3 naar het Sinterklaashuis in Nuenen geweest. De pieten verwelkomde ons op de kinderboerderij het Weverkeshof. We hebben gedanst, gekleurd, gezongen en mochten zelfs op het bed van hoofdpiet springen…… sssssstttttt niet doorvertellen!

Oh oh en ineens waren wij piet kwijt……. na lang zoeken vonden we hem in het bed van Sinterklaas.

Deze diashow vereist JavaScript.

Glow

In unit blauw is weer hard gewerkt aan de opdracht van Glow 2019! Het is weer gelukt…heel trots zijn wij op het resultaat! Ons werkstuk is te zien in de heuvelgalerie. Het logo van de school hangt er aan, dus je herkent m meteen.

Kom allemaal nog kijken! Glow is deze week in het centrum van Eindhoven te zien.

Week van de mediawijsheid

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games, smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken onze leerlingen tijdens de week van de Mediawijsheid (8 tot en met 15 november). Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media.

Het thema van de campagneweek luidt: ‘Aan of Uit?’. Tijdens deze week roept Netwerk Mediawijsheid leraren, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Kijk voor meer informatie op website: www.weekvandemediawijsheid.nl

In de onderbouw zijn de leerlingen bezig met een mediaspel, in de middenbouw halen de leerlingen het diploma Veilig Internet. In de bovenbouw zijn de leerlingen druk bezig met het spel Mediamasters, om aan het einde van de week het Mediamasterscertificaat te behalen. Kortom een leuke maar vooral leerzame week voor onze leerkrachten en leerlingen.


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus