vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kinderboekenweek 2020

Wauw, wat was dit een leuke Kinderboekenweek! De Kinderboekenweek van 2020 is geopend d.m.v. een toneelstuk met een tijdmachine.
Het thema was dit jaar “En toen”. Alle groepen hebben een tijd gekozen waarin ze zich hebben verdiept. De opdracht was om een tableau te maken uit jouw tijd. Bij de afsluiting mochten de kinderen in iedere groep gaan kijken wat ze hadden gemaakt. Het lezen stond natuurlijk centraal. Wat gaat het lezen en ook voorlezen al goed.

Deze diashow vereist JavaScript.

Leerlingenraad

Leerlingenraad

Uit iedere groep van Unit Geel en Unit Blauw is een leerling gekozen die deel mag nemen aan de leerlingenraad. Zes keer per jaar vergaderen deze kinderen met meneer Geert over allerlei zaken die belangrijk zijn voor onze school. Vandaag is de leerlingenraad bekend gemaakt. Veel plezier en succes!

Buitenlesdag 2020

Vandaag was het nationale buitenlesdag. Deze staat altijd gepland in het voorjaar maar door Corona verschoven naar september. De kinderen hebben vandaag onder andere gewerkt aan woordenschat, spelling en rekenen, maar dan niet binnen uit de boeken maar buiten. Wat een feest!

En weet je wat extra leuk is, dit schooljaar is er nog een keer buitenlesdag! dan weer gewoon in het voorjaar

 

Zomeractiviteiten Dynamo

Ook deze zomervakantie worden er weer leuke activiteiten georganiseerd door Dynamo.

Check de website (www.dynamojeugdwerk.nl) of Social Media voor meer informatie.

Klik op het plaatje om de flyer te vergroten.

De Grote Rekendag 2020

Vandaag, 1 juli, heeft de hele school meegedaan met de Grote Rekendag! Een dag vol met leuke, gezellige rekenactiviteiten. Het thema van dit jaar was de Getallenfabriek. Hoe zou de wereld eruit zien zonder getallen? Waar kennen we deze getallen van? Kunnen wij zelf getallen maken? Hoe ziet ons getallenpaspoort eruit? Een heerlijke dag met stralende, rekende kinderen!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

afscheid juf Lous

Leende, 30 juni 2020

Beste ouders, lieve collega’s, en aardige kinderen,

Na 38 dienstjaren heb ik besloten om te gaan stoppen met werken en van het leven en de vrije tijd te gaan genieten.

Ik ben begonnen zo’n kleine veertig jaar geleden op wat toen nog de Driekoningenschool heette, op de afdeling IOBK ( In ontwikkeling bedreigde kinderen). We hadden toen nog drie kleutergroepen.

Verder ben ik, een aantal jaren later, werkzaam geweest in de aanvangsgroepen.

Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt. De collega’s waren leuk, en ik heb genoten van het plezier van de kinderen.

Bedankt allemaal, ik zal nog vaak aan jullie denken.

Groetjes, juf Lous

 

Wat een heerlijk weer!

De kinderen in de rode gang hebben vandaag een heerlijke middag gehad. Lekker spelen met water op ons mooie plein.

Update Corona

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hierbij weer een korte update.

Corona
Allereerst wil ik iedereen enorm bedanken voor het meedenken en het handhaven van alle Coronamaatregelen.
Inmiddels is er een tweede protocol uitgebracht. Er zijn niet veel veranderingen voor ons.
De veranderingen zijn:

Vrijwilligers in de school 
Er mogen bijvoorbeeld wel weer ouders komen om te helpen bijvoorbeeld bij het uitzoeken van boekjes in de bibliotheek.

Schooltijden
Het advies is om weer zoveel mogelijk de gewone schooltijden aan te houden.
Dit betekent dat wij vanaf maandag 22 juni weer gewoon allemaal om 14.15 uur naar huis gaan. De taxi’s komen om 14.10 uur.
Het is nog steeds de bedoeling om buiten de schoolpoort te wachten op 1,5 m afstand.

Het naar school komen
Vanuit de GGD hebben we een het onderstaande overzicht gekregen, wanneer uw kind naar school kan komen en bij welke klachten uw kind thuis moet blijven.  Alle kinderen kunnen weer naar school komen, ook als ze gezinsleden hebben, die in de risicogroep vallen of als kinderen zelf in de risicogroep vallen. Uw kind moet wel klachtenvrij zijn. Kinderen die volgende week nog afwezig zijn, melden wij bij de GGD arts en/of leerplichtambtenaar. Zij nemen dan contact met u op. Volgende week is er gewoon school, alleen vrijdag 19 juni is er een studiedag en hebben de leerlingen die dag vrij.

Klink op de onderstaande foto om te vergroten.

Laptops
De Bibliotheek Eindhoven is benaderd door een instantie met de vraag of zij een aantal refurbished (opgeknapte) laptops een goede plek kunnen geven. Deze laptops hebben een schone installatie van Windows 10. Graag vernemen wij van u voor maandag 22 juni as of u interesse heeft in een gratis refurbished laptop. U kunt dit per email a.notten-tuijtelaars@skpo.nl  kenbaar maken. Wij geven het aantal aanmeldingen door aan de Bibliotheek. De Bibliotheek zal de laptops verdelen. Wij nemen contact met u op als er een laptop voor u beschikbaar is.

Schoolverlaters
Op maandag 6 en dinsdag 7 juli zijn de schoolverlaters niet op school maar op verschillende locaties voor leuke activiteiten.
Op woensdag 8 juli t/m vrijdag 10 juli zijn de schoolverlaters vrij.

Bij deze wens ik u een fijne zonnige week toe, namens het team van de reis van Brandaan.

Informatie Cito-toetsen

Beste ouders/verzorgers,
Deze week starten we met de afname van de belangrijkste Cito-toetsen om een beeld te krijgen van de ontwikkeling van onze leerlingen. De resultaten zullen gedeeld worden tijdens de rapportbespreking. Bij de leerlingen van Blauw 1 en 2 nemen we de toetsen niet af. Zij stromen uit naar het voortgezet onderwijs.
Als er nog vragen zijn, horen wij het graag.
Met vriendelijke groet,
Team De reis van Brandaan

Even voorstellen

Beste ouders,

Na de zomervakantie zal ik starten op de school van uw kind. Hier heb ik nu al enorm veel zin in!

Ik zal me kort even voorstellen en maak, vanaf volgend schooljaar, graag persoonlijk kennis met u.

Mijn naam is Geert van Stiphout, 40 jaar, papa van dochter Sam (10 jaar) en zoon Cas (8 jaar) en 12 jaar gelukkig getrouwd met mijn vrouw Carolien. In mijn vrije tijd sport ik graag, maak muziek (gitaar en piano) en ben als vrijwilliger actief in de culturele sector.

Op dit moment ben ik, voor het vijfde schooljaar, directeur van basisschool St. Antonius Abt. Daarvoor ben ik vier schooljaren adjunct-directeur geweest op basisschool Fellenoord. Met veel passie ben ik in 2003 gestart als leerkracht op basisschool Beneden Beekloop.

Op basis van de gevoerde sollicitatiegesprekken en een paar uur ‘meedraaien’ op de reis van Brandaan denk ik diezelfde passie terug te zien op de school van uw kind. Dat maakt nogmaals dat ik met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme uitkijk naar de start van het nieuwe schooljaar.

We zien en spreken elkaar!

Met vriendelijke groet,
Geert van Stiphout


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822
Mail ons:
info-reisvanbrandaan@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus