vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Opening Kinderboekenweek 2019

Op maandagochtend hebben we de Kinderboekenweek geopend met een leuk, interactief toneelstuk van de juffen en meesters.
Dit jaar is het thema: “Reis mee”. Het podium werd omgetoverd tot een reisbureau. De baliemedewerkster had haar eerste werkdag. Zij vroeg telkens de hulp van de kinderen. Kan je met de fiets naar Zuid-Afrika? Kan je met een OV-chipkaart naar New York? Welke vervoersmiddelen kun je dan gebruiken om op die plekken te komen. Alle groepen gaan in de klas aan de slag met de opdracht om een reisbrochure te maken met daarin hun ultieme vakantiebestemming. De nadruk ligt natuurlijk wel op het lezen. Veel succes allemaal!

Deze diashow vereist JavaScript.

‘Beweeg je slim met RekenGym!’

RekenGym
Op het schoolplein van de reis van Brandaan wordt er komende weken buiten gerekend. Als gymjuf vind ik het heel belangrijk dat kinderen regelmatig sporten en genoeg bewegen. Helaas wordt er veel minder buiten gespeeld door de spelletjes op tablets of telefoons en ook op diverse basisscholen werken de leerlingen al met computers en tablets. Als tegenhanger van alle digitale hulpmiddelen heb ik RekenGym ontwikkeld.

Wat is RekenGym?
Om goed te kunnen leren, hebben je hersenen zuurstof nodig en dat krijgen ze als je beweegt! Door iedere dag aan RekenGym te doen, kan je dus straks beter rekenen!
De juffen en de meester van de groepen Blauw nemen de leerlingen (bijna) iedere dag 10 minuten mee naar buiten om de basisbewerkingen van rekenen te oefenen. Dit zijn dus alleen de tafels, de deeltafels, optel- & aftreksommen tot 20. Als je deze basis-sommen heel SNEL kan maken, wordt het rekenen namelijk makkelijker. En dat geldt voor iedereen.
RekenGym bestaat uit verschillende rekenspellen, zoals Somlopen, DobbelSom en Getalbal. Ook krijgen sommige leerlingen een tennisbal mee naar huis, waarmee ze iedere dag extra kunnen oefenen, met hun vader/moeder of broer/zus/vriendjes. Of eventueel tegen de muur.

Elke keer als de leerlingen naar buiten zijn geweest, wordt er afgesloten met het ‘Minuutje Mindfulness’. Je zit rustig aan je tafeltje en doet even niks. Je let alleen op je adem. De leerlingen worden er, na actief buiten te zijn geweest, weer rustig van, zodat ze daarna rustig door kunnen gaan met de volgende les. Door veel leerlingen wordt dit als zeer prettig ervaren.

Met veel enthousiasme zie ik de juffen en de meester de leerlingen begeleiden in deze rekenspellen en ik verwacht dat alle leerlingen veel bewegend rekenplezier hebben de komende weken!

Sportieve groetjes,
Juul Wijnen
www.rekengym.nl

 

 

 

Mededeling start schooljaar

nieuwsbrief mededeling start schooljaar

Fijne vakantie allemaal!

Wat een fijn schooljaar hebben we vandaag samen afgesloten. Gisteravond met alle schoolverlaters en ouders, vandaag met alle andere kinderen en ouders. Gezellig, informeel met heerlijke hapjes. Dank je wel voor jullie vertrouwen in onze school en dat wij mogen werken met jullie prachtige kinderen!

We zien elkaar weer op maandag 19 augustus, geniet ervan!

Veel groeten van team SBO de reis van Brandaan

Brief aanpassingen ivm het weer

Beste ouder(s) en verzorger(s),

De weersverwachting is duidelijk, deze week krijgen we te maken met tropische temperaturen.

Dat betekent dat we een aantal aanpassingen moeten gaan doen deze week t.a.v. het lesrooster en t.a.v. ons schoolreisje van morgen.

Vandaag, maandag 24 juni was al een warme dag, maar in ons gebouw is het nog prima te doen. We hebben de kinderen getrakteerd op ijsjes.

Hieronder de rest van de week beschreven, zodat iedereen goed op de hoogte is:

 

Dinsdag 25 juni: Schoolreisje van half 9 tot 15.00 uur.

-De rode groepen gaan naar de Klimbim in Waalre Deze speeltuin ligt in de schaduw. Wil je extra drinken meegeven in de tas en je kind thuis alvast insmeren met zonnebrand? Wij zorgen voor extra drinken. Mocht het echt te warm zijn, gaan de leerkrachten met de rij-ouders eerder terug naar school. Dat bespreken zij ter plaatse.

-De gele groepen zouden naar Dierenrijk gaan. We hebben vandaag besloten dat dit verplaatst wordt naar volgende week dinsdag. Er is bij Dierenrijk veel te weinig mogelijkheid tot schaduw. De ouders die mee zouden gaan, worden opnieuw gevraagd door de leerkrachten voor volgende week. De kinderen van de gele groepen zijn dus dinsdag 25 juni gewoon op school. Mocht je je kind graag eerder willen ophalen dan 15.00 uur, kan dit om 12.30. Mocht je kind met de taxi gaan, wordt je kind gewoon om 15.00 uur op school opgehaald en natuurlijk kun je je kind ook om 15.00 uur ophalen.                                                                                                                                             

De blauwe groepen gaan naar Valkenburg. De activiteiten zijn in de schaduw en in de middag rijdt de bus weer terug naar school. Er is extra drinken.

 

Woensdag 26 juni: Schoolprogramma van half 9 tot half 1 ( gewoon rooster).

 

Donderdag 27 juni: Schoolprogramma van half 9 tot half 1 (aanpassing rooster).

We draaien deze dag een korter programma. Dat betekent dat de kinderen om half 1 opgehaald kunnen worden of om half 1 met de taxi’s opgehaald gaan worden. Mocht je als ouder/verzorger dit niet kunnen regelen, laat je dat dan even weten aan de leerkracht van de groep? Wij zorgen ervoor dat je kind dan gewoon tot 15.00 uur op school kan zijn, waarna je je kind kunt ophalen. De taxi’s rijden om 15.00 uur niet meer.

 

Vrijdag 28 juni: Schoolprogramma van half 9 tot half 1 ( gewoon rooster)

 

Mochten er vragen zijn, horen we het graag.

Teamuitje

Na een week hard werken op school hebben we vandaag ons teamuitje “ Groots met zachte G” gevierd. Gewoon, omdat ons beroep zo Gaaf is en wij het zo Gruwelijk Gezellig samen hebben. Het was een feestje bij Guus!

Leerlingen gaan helemaal los met spuitbussen in de Berenkuil

Ruim tweehonderd leerlingen van vijf basisscholen in Eindhoven namen woensdag de vier tunnels van de Berenkuil onder handen, als opmaat voor het graffitifestival Step in the Arena. Ook de twee schoolverlaters groepen van onze school mochten mee doen aan dit bijzondere project!

Als volleerde spuiters doen ze even wat stappen terug, schuiven hun mondkapjes naar beneden en kijken. Kijken goed. En dan: ,,Dáár nog wat meer rood, niet?” De drie achtste-groepers Davino Slegers, Diana Sdifawi en Ranya Fuhald doen hun kapjes weer op en vervolmaken hun ‘piece’ op een van de muren van de Berenkuil.

De leerlingen van SBO-school de Reis van Brandaan zijn samen met ruim tweehonderd andere leerlingen van Eindhovense basisscholen te gast in de Berenkuil; hét mekka als het gaat om graffiti in Eindhoven. Komend weekeinde barst daar het jaarlijkse graffitifestival Step in the Arena weer los, waarvoor zo’n 120 professionele artiesten uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd. Maar deze woensdagmiddag is het fietsknooppunt helemaal aan de tieners.

Ze zijn niet zonder voorkennis naar de spuitplek gefietst; eerder heeft het organiserende Dynamo een aantal lessen op de scholen gegeven. Er is uitgelegd wat graffiti eigenlijk is, hoe je met een spuitbus een letter kunt maken en hoe een wat groter stuk, oftewel een ‘piece’. En dan moeten ze ook nog rekening houden met het thema: passie. Ga er maar aan staan. Waar de groepjes vaak mee aan de gang gaan is – niet verwonderlijk – PSV, maar ook sieraden, zonnige vakantiebestemmingen en persoonlijke verhalen komen voorbij.

Zoals bij het drietal van De Reis van Brandaan, waar het woord ‘family’ het centrale beeld van het werk vormt. Dat heeft alles te maken met de opa van Davino; die is enige jaren geleden overleden en verdiende daarom een eerbetoon, aldus de trotse maker. Zijn twee collega’s hebben zich vol plezier gestort op de sterren, de hartjes en andere sierelementen. Docent Mark Schellekens is meer dan trots op zijn leerlingen en geeft waar nodig adviezen en steunbetuigingen: ,,Mooi dit niet?! De kinderen zijn razend enthousiast. De voorbereiding door Dynamo was top en dit ziet er geweldig uit.”

 

Bron: https://www.ed.nl/cultuur/leerlingen-gaan-helemaal-los-met-spuitbussen-in-de-berenkuil~ae5c7294/

Het nieuwe schoolondersteuningsprofiel

Ons nieuwe schoolondersteuningsprofiel staat online, onder het kopje school. Kort en krachtig, één blaadje. In het schoolondersteuningsprofiel beschrijven wij wie wij zijn, hoe de basisondersteuning en extra ondersteuning er op onze school uitziet en welke onderscheidende voorzieningen er zijn. Neem eens een kijkje!

Kunnen we iets betekenen, vertel het ons!

 

Nieuwe schooltijden en vakantierooster.

In de nieuwsbrief van juni vind je het vakantierooster van volgend schooljaar. Ook gaan we in het nieuwe schooljaar starten met nieuwe schooltijden, 4 dagen van 8.30-14.15 uur en op woensdagmiddag nog steeds tot 12.30 uur

Het insectenhotel is geopend!

Het Brandaan insectenhotel is officieel geopend. We zijn nog op zoek naar dakpannen, stenen, kreupelhout, terracotta potjes om het hotel verder te vullen. Wie heeft er nog iets voor ons! Spullen mogen naar juf Lianne worden gebracht.

 


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus