Sinterklaas

Soraya BroekmeijerAlgemeen

De bel gaat er staat een piet voor de deur. De piet komt binnen en zegt dat hij Sinterklaas en andere piet kwijt is geraakt. Er is een nieuwe piet met Sinterklaas mee en die kan niet lezen.

De piet vraagt aan de kinderen welke school dit is….. piet is zenuwachtig want sinterklaas is er nog niet. Piet gaat andere piet bellen. Waar zijn jullie????? De kinderen kunnen het gesprek meeluisteren. Piet zegt dat hij op het Johan Cruijf veldje staat. Oh oh helemaal verkeerd… Piet kon natuurlijk niet lezen wat er op het briefje stond.

Piet geeft via de telefoon door hoe piet en Sinterklaas naar school moeten lopen. Duidelijk aangeven links, rechts, rechtdoor etc.

Dan een paar seconden komen ook Sinterklaas en piet aan op school. Ondertussen zingen de kinderen Sinterklaasje kom maar binnen.

Eenmaal binnen laat piet het briefje zien waarop staat Basisschool De Reis van Brandaan. Piet, die gebeld heeft, geeft hem natuurlijk op zijn kop en zegt dat hij niet goed gelezen heeft. Gelukkig heeft Sinterklaas alsnog de school kunnen bezoeken en waren de kinderen razend enthousiast. De kinderen hebben verschillende liedjes voor de Sint gezongen en daarna bracht de Sint om de beurt een bezoekje aan alle klassen. De jongste genoten van de cadeaus en de grotere kinderen hadden een mooie surprise gemaakt of een cadeau voor elkaar gekocht. De kinderen kunnen morgen extra lang gaan genieten van hun cadeaus.